BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Beelden fatale inval Minneapolis vrijgegeven, stad scherpt politierichtlijn aan

Beelden fatale inval Minneapolis vrijgegeven, stad scherpt politierichtlijn aan

Volgens de politie hield Locke zijn pistol op de agenten gericht en moesten zij in een fractie van een seconde beslissen of sprake was van een dreiging. Kritik zeggen dat op de bodycambeelden niet duidelijk te zien is waarop het wapen gericht was.

Ook vinden ze dat de politie behalve moord ook karaktermoord heeft gepleegd, door foto naar buiten te brengen van het geladen pistool van Locke. Volgens hen schetst de politie daarmee een bepaald beeld van de 22-jarige man, terwijl hij een vergunning has voor het wapen en zijn pistool mogelijk alleen maar trok omdat hij was geschrokken van het lawai

Moordonderzoek

De ouders van Locke spreken van een “executie”. Volgens hen hield hun zoon zich aan de wet en has hij geen strafblad.

Ini adalah onduidelijk waarom de politie de woning van Locke binnenviel. Een woordvoerder zei donderdag dat zijn naam niet op het huiszoekingsbevel stond, dat afgegeven in verband meet een moordonderzoek. “Dia adalah onduidelijk en hoe Locke bij dat onderzoek petrokken was”, aldus de woordvoerder. Dat wordt nog onderzocht.

Huiszoekingsbevelen

De burgmeester van Minneapolis heeft de politie nu dus verboden om surat perintah tanpa ketukan wit te voeren. Voortaan moeten ze hun inval vrijwel altijd van tevoren aankondigen door op de deur te kloppen en dan even te wachten. Alleen bij akut dreigingen mogen ze zonder aankondiging een inval doen, mits de politiechef daarvoor toestemming heeft gegeven.

Ondertussen werkt de burgmeester samen met de politie aan nieuwe regels voor invallen. Daarvoor kijken ze ook naar de situatie di andere steden, zoals Louisville. Daar zijn de tidak ada ketukan surat perintah al sinds 2020 verboden, als onderdeel van de zogeheten ‘Breonna-wet’. De wetgeving adalah genoemd naar Breonna Taylor, een zwarte vrouw die begin 2020 door agenten werd doodgeschoten in haar eigen huis.

READ  Untuk pertama kalinya di kota pizza Napoli: sebuah restoran mulai menjual pizza nanas yang kontroversial | Makanan dan minuman

George Floyd

De dood van Locke legt opnieuw een vergrootglas op het handelen van de politie di Minneapolis, waar de gewelddadige dood van George Floyd twee jaar geleden een golf van protes teweegbracht. Toen Floyd in mei 2020 werd aangehouden, drukte een agent zo lang met zijn knie op diens nek dat hij geen lucht meer kreeg en overleed. Daarop gingen mensen wereldwijd massaal de straat op om te pemrotes tegen politiegeweld en institusionalisasi rasisme, onder de noemer Black Lives Matter.

Ook na de dood van Locke gingen di Minneapolis mensen de straat op om te protesteren tegen politiegeweld. Ze hadden borden mee waarop onder meer stond: ‘Hij was aan het slapen’.