BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Britten bereiden zich voor op ‘grote’ militaire inzet di Europa | Buytenland

De grote” militaire inzet wordt naar verluidt volgende minggu aangeboden aan de militaire leiding van de NAVO. Het gaat om een ​​verdubbeling van de ongeveer 1150 Britse troepen die nu al in Oost-Europese landen aanwezig zijn, evenals verdedigingswapens” die naar Estland kunnen worden gestuurd. Het Britse vliegdekschip HMS Prince of Wales staat tevens stand-by om binnen uren” ingezet te kunnen worden mochten de spanningen verder oplopen, aldus het kantoor van de premier.

Dit pakket zou een duidelijke boodschap afgeven aan het Kremlin – we zullen hun ontwrichtende activiteiten niet dulden en we zullen altijd achter onze bondgenoten van de NAVO staan ​​​​in het licht. van digtverk”, Johnson di Russis”, Ik heb onze strijdkrachten opdracht gegeven zich voor te bereiden om volgende week in heel Europa te worden ingezet, zodat we onze NAVO-bondgenoten kunnen steunen.”

Telefoongesprek Poetin

Johnson adalah van plan volgende week naar de regio rond Oekraïne te reizen, al nog niet bekendgemaakt waar hij precies naartoe gaat en wanneer. Ook adalah rencana hij van een telefoongesprek bertemu presiden de Russische Vladimir Poetin te voeren.

De spanningen rond Oekraïne loopen al maanden op en Rusland heeft meer dan 100,000 militairen bij de Oekraïense grens paraat staan. Poetin beschuldigt het Westen ervan de veiligheidszorgen van Rusland di Oost-Europa, waaronder de aanwezigheid van westerse troepen di het gebied, niet serieus te nemen.

De Britse leider, die momenteel in eigen land on druk staat vanwege een aantal lockdownschandalen, zegt dat het een ramp zou zijn voor Europa als Poetin kiest voor bloedvergieten en vernietiging.” Oekraïne moet vrij zijn om zijn eigen toekomst te bepalen.”

READ  Maroko tidak lagi mengharuskan pelancong untuk membuktikan negatif untuk tes korona sekarang

Di Estland zijn nu meer dan 900 Britse militairen gestationeerd en in Oekraïne meer dan honderd, die daar deelnemen aan een trainingsmissie die in 2015 begon. Nog eens zo’n 150 Britten bevinden zich di Polen.

De Amerikaanse president Joe Biden zei vrijdag dat hij binnenkort” een klein aantal militairen naar Oost-Europese landen en NAVO-bondgenoten zal sturen. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie stelde eerder al 8500 Amerikaanse militairen in staat van paraatheid voor uitzending naar Oost-Europa.

Luister ook naar de Rusland-khusus van de podcast Het Land van Wierd Duk: