BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Donyell Malen jaagt met PSV op Europese glorie via indrukwekkende individuele statistieken | Eindhoven

PSV trapt donderdagavond af met Donyell Malin als een van de aanvallers bij Olympiakos Piraeus, de verwachte kampioen van Griekenland. Door te scoren in de 16e finale van het European League Championship kon hij niet alleen PSV Eindhoven helpen, maar ook zijn eigen statistieken richting een clubrecord brengen.
Malin zou PSV’s meest doelpuntenmaker van een Europees seizoen kunnen worden. Willie van der Koylen en Jerry Diggers delen nog steeds die eer, want ze scoorden respectievelijk acht doelpunten in de seizoenen 1974-1975 en 1977-1978. De huidige aanvaller van PSV heeft dit seizoen zeven Europese goals op zijn naam staan.

En volgens het Twitter-account psvstats zou Malin tot de top drie van de beste Europese doelpuntenmakers van PSV kunnen behoren. Hij heeft nu veertien nummers geslagen, net als Tim Matavz. Alleen Romario (15 goals), Harry Lopesi (18 goals) en Van der Quilen (29 goals) versloegen hem.

Malin is ook nog maar één doelpunt verwijderd van zijn 50e goal voor PSV.

READ  Indonesia membatalkan pencalonannya menjadi tuan rumah Piala Dunia 2034