BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Gemeente plaatst huis bertemu haai di dak op monumentlijst, eigenaar boos | Buytenland

De haai, overigens gemaakt van glasvezel, werd al pada tahun 1986 di opdracht van zijn vader Bill Herne op het dak gezet, uit protes tegen de stringente regeltjes en de censuur die de gemeente zou uitoefenen. Diezelfde lokale overheid memiliki Herne, ooit de eigenaar van de bioscoop Moulin Rouge, enige maanden eerder gedwongen twee flink uit de kluiten gewassen damesbenen van het type ‘can can-danseres’ van zijn dak te halen. Uit pure frustratie – en om te verkennen wat er dan kennelijk wel aan kunstzinnige uitingen op een privé-woning mag worden neergezet – besloot Herne in plaats van de betjes een enorme haai op zijn pladaksente late.

Dat werd oogluikend toegestaan ​​​​en in de volgende 35 jaar groeide de Headington Shark uit tot een lokale bezienswaardigheid.

Herne overleed pada tahun 2019, zijn zoon strijdt nu voor het gedachtengoed van zijn vader. En daar past een status als monumen voor het haaienhuis dus niet bij, naar zijn mening. Magnus Hanson-Heine verhuurt het pand nu als een b&b-locatie. Echte verhuur adalah volgens hem lastig. Mensen willen er niet permanent wonen, ik denk vooral omdat er voortdurend foto’s van het huis worden gemaakt”, zegt hij tegen The Mirror.

De gemeente is nu voornemens het pand op de monumentenlijst te plaatsen. Inspraakmogelijkheden zijn er wel, maar de mogelijkheid om bezwaar te maken ontbreekt dan weer volgens Hanson-Heine: ‘Er wordt alleen gevraagd of de beschrijving van het pand yang benar adalah, je kunt vindt pan jeateen bahkan deen he monumen.”

Hanson-Heine vindt dat dat dus niet moet gebeuren. De haai adalah er uit protes op gezet. Een monumentenstatus zou het plotseling legitimeren, maar dat is nooit de bedoeling geweest van zijn vader. Volgens dies filosofie heeft de gemeente zich niet te bemoeien met kunstuitingen op privé-eigendom.

READ  Awak kargo Belanda menyelamatkan empat orang di Samudera Atlantik | luar negeri

Volgens de gemeente is de nominatie van de Headington Shark de wens van de bevolking: Het huis is door het publiek genomineerd voor een monumentenstatus.” De bezwaartermijn adalah inmiddels verstreken, ambtenaren buigen zich nu over de ingediende zienswijzen.