BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Het Rijksmuseum presenteert een tijdschrift over slavernij in Ulst: “Op scholen is aandacht hard nodig”

Het tijdschrift, voorbereid voor de Slavernij Tentoonstelling in het Rijksmuseum, wordt vanaf vandaag verspreid onder alle basisschoolleerlingen in Groep Acht, en onder alle zevende klassers in Nederland en Curaçao.

Usina, studenten en het Rijksmuseum over het tijdschrift:

Revoke data = “>

Slavernij in Indonesië

“Slavernij maakt deel uit van de geschiedenis die voor ons allemaal belangrijk is”, zegt Taco Dibbets, algemeen directeur van het Rijksmuseum. “Door ons te verdiepen in het slavernijverleden en ons daar een completer beeld van te vormen, kunnen we de Nederlandse samenleving vandaag de dag beter begrijpen. Met dit blad willen we bijdragen aan bewustwording van deze geschiedenis, ook onder studenten.”

Usina Ruimago droeg een gedicht voor dat ze speciaal voor het tijdschrift schreef. Het gaat over haar liefde voor de Indonesische provincie West Papua, waar haar roots liggen. Slavernij in Indonesië speelt een rol in de tentoonstelling Slavernij die na heropening van het museum in het Rijksmuseum te zien is. Een familie-audiotour maakt deel uit van de tentoonstelling. Dit werd uitgedrukt door Usina.

Meer interesse in slavernij

“Ik geniet er echt van, maar het is ook belangrijk om betrokken te zijn. Zeker als kind van mijn generatie, want ik vind het heel belangrijk dat kinderen over geschiedenis leren. Het wordt op school niet genoeg verteld.”

Thijs Gerbrandy van het Rijksmuseum is het met Roemajauw eens. “Er moet zeker meer belangstelling komen voor het slavernijverleden op de scholen. We hopen dat we meer aandacht gaan besteden via de tentoonstelling en het blad. We merken dat er ook behoefte is bij de scholen dus we zijn blij dat we dat ook zijn. erop reageren. Dit. Je kunt erin spelen. “

READ  Pengungsi Rohingya terdampar di Indonesia setelah sebulan mengungsi di laut | di luar