BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Nederland is nog lang niet in lockdown: dit zijn allemaal versoepelingen die op 19 mei ingaan | interieur

Op woensdag 19 mei zet het kabinet de tweede stap in het openingsplan. Voorwaarde is wel dat het aantal ziekenhuisopnames en nieuwe ziekenhuisopnames de maandag ervoor verder daalde.
Volgens Rijksoverheid.nl bestaat de tweede stap uit de volgende punten. Velen van hen hebben maximaal dertig personen per kamer en reserveren en gezondheidscontrole zijn verplicht.

Dit zijn allemaal regelrechte aangekondigde versoepelingen:
– Indoor sportscholen zoals Sportscholen en zwembadenHet gaat weer open onder voorwaarden. De oefening wordt individueel of met maximaal twee personen uitgevoerd en wordt begeleid op een afstand van 1,5 meter. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. De kleedkamers zijn gesloten, met uitzondering van de zwembaden.

buitensporten in een groep Weer mogelijk, maar er zijn voorwaarden. Er zijn maximaal dertig personen toegestaan, met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Voorheen mochten volwassenen onder de 27 jaar en kinderen meer buitensporten. Zo mogen ze samen buiten sporten zonder 1,5 meter afstand van elkaar te bewegen.

Pretparken, natuurparken, dierentuinen en dierenparken Onder voorwaarden geopend. Net als de buitenspeelplaatsen zoals minigolf, bosklimmen en buitenspeeltuinen. Hierbij geldt: 1 persoon per 10 vierkante meter. Reserveren en gezondheidscheck zijn verplicht. Binnenruimtes in deze gebieden, zoals een binnenattractie of binnendierenverblijf, blijven gesloten. De toiletten zijn open, evenals de wandelpaden door de binnenruimte, die essentieel zijn om een ​​deel van de buitenruimte te betreden.

READ  Motorcrosser Jeffrey Herlings wint de Italiaanse Grand Prix | andere sporten

– sites voor Kunst en cultuur beoefenen Ik open van binnenuit. Dit betekent bijvoorbeeld dat iedereen weer muzieklessen, danslessen en toneellessen kan volgen.

– externe sites voor Uitvoerende kunsten en filmshows mag openen. Dit is bijvoorbeeld openluchttheaters.

Openluchtmusea, beeldentuinen, openluchtmonumenten Het gaat ook weer open. Hierbij geldt: 1 persoon per 10 vierkante meter.

Verhuursites voor vrijetijdsactiviteiten Buiten openen toegestaan. Dit betekent dat er bijvoorbeeld weer boten, kajaks en fietsen worden verhuurd.

– werkuren De stands worden uitgebreid van 06.00 tot 20.00. Ook op sportterreinen mogen de tribunes weer open.

– Bovendien sekswerkers De deuren mogen weer open.

Vanaf 19 mei vervalt het dringende advies om alleen voor essentiële verplaatsingen het openbaar vervoer te gebruiken. Het nieuwe advies voor al het vervoer is om zoveel mogelijk te reizen in tijden van rust. Vermijd files op de weg en op stations.

Bekijk hier onze video’s over de Corona-crisis: