BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Oke de game-industrie kan niet om het ‘Netflixmodel’ heen

Betaal je straks nog titentallen euro’s voor én game? Juga het aan Microsoft ligt niet. Het bedrijf zet meet de aangekondigde mega-overname van game-uitgever Activision Blizzard nadrukkelijk di op Game Pass. Het abonnement dat los betalen voor games overbodig moet maken. Een strategi terechte, denken verschillende Nederlandse game-ontwikkelaars, maar er zijn ook zorgen.

Dankzij de overname kan Microsoft aan zijn bibliotheek straks populaire titels als Panggilan tugas id World of Warcraft toevoegen. Het bedrijf kocht daarnaast al eerder ZeniMax Media, de uitgever van games juga Gulungan Penatua id Malapetaka. Ofwel: het probeert via miljardenovernames een catalog samen te stellen waar je als gamer niet omheen kunt. Grote bersamaan Sony zit ook niet stil, het kocht deze week Bungiede ontwikkelaar van Takdir voor omgerekend 3,2 miljard euro.

En aangezien steeds meer entertainment – denk aan muziek en film – beschikbaar adalah melalui een bedrag besar per ma dan het begrijpelijk dat de gamesector hier ook mee bezig adalah. Maar dat is niet zonder risico: het kan zorgen voor een versnippering van het aanbod, zoals heel duidelijk te zien ada di streamingwereld. Wie álles wil zien, zit zo aan vier of vijf abonnementen.

Game-abonnementen zijn nu goed voor zo’n 4 procent van de totale markt:

READ  Microsoft Surface Duo 2 dengan Snapdragon 888-soc muncul di Geekbench - Tablet dan Ponsel - Berita