BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Roeiers naar de finale: Olympische Spelen Dag 5 Overzicht – Andere sporten

Roeiers naar de finale: Olympische Spelen Dag 5 Overzicht – Andere sporten

Een gefrustreerde Martin Van Riel gaf zijn eerste reactie na de triatlon sporza.

“De eerste drie waren beter, maar nog steeds ondankbaar om als vierde te eindigen. Ik bleef vechten tot het einde. Ik ben trots op mijn race. Ik kan mezelf niets kwalijk nemen.

In Belga schreef hij een langer verhaal.

Van Riel kon zich meten met de besten in zwemmen en wielrennen, maar in het lopen, dat traditioneel minder gedisciplineerd is, moest hij de volgende drie medaillewinnaars laten gaan. Uiteindelijk eindigde hij met 48 seconden voorsprong op de Noorse ster Christian Blumenfelt net op het podium. “Het verschil met de top drie is behoorlijk groot, het was niet echt ‘close’, maar het doet pijn om vierde te worden.

Van Riel verloor de strijd op het podium in de laatste 10 kilometer. In de derde van vier rondes vulden Blumenfelt, de Brit Alex Yee en de Nieuw-Zeelander Hayden Wild een gat dat Van Riel niet kon overbruggen. “Dit zijn drie toplopers. Ze zijn misschien minder sterk in andere disciplines, maar daar kreeg ik gewoon niet genoeg steun om het verschil te maken. Dan komt het op de atletiekbaan en dat is het worstcasescenario voor mij.”

Van Riel heeft eerder gezegd dat hij het beter wil doen dan Rio. Maar hij voegde er ook aan toe dat hij er helemaal naar uitkijkt om de medaille te winnen en teleurgesteld zou zijn met een vierde of vijfde plaats. “Helaas is dat nu het geval. Maar ik kan trots zijn op de vooruitgang die ik de afgelopen vijf jaar heb geboekt. In Rio eindigde ik als zesde en dat was het perfecte scenario voor mij. Ik sta nu in het slechtste geval vierde voor mij. Dat bevalt goed .”

READ  Sementara itu di peloton | Pogacar menari seperti "koboi", dan Uran tampaknya lebih fleksibel di pinggul

Voor Jill Gaines, die er nog niet was om positief te testen op corona, was deze Olympische race een gemiste kans. Hij is tenslotte een inferieure zwemmer, maar vooral een sterke loper. Dit was zijn droomscenario. Dit helpt me ook om mijn vierde plaats enigszins in perspectief te plaatsen, want ik kan me niet voorstellen hoe teleurgesteld hij was na wat er gebeurde.

Dinsdag waren de dames aan de beurt met Claire Michel en Valerie Barthelemy, en op zaterdag komen de Belgian Hammers in de gemengde estafette.

Van Riel stelt: “Wij zijn de schaduw van de keuze, maar we moeten niet bang zijn.” Jill is waarschijnlijk te gretig om zichzelf te bewijzen. Ik wil ook dat ikzelf en de vrouwen iets laten zien aan mijn generatie. We hebben een medaillekans.

Voor Team België blijft hij voorlopig bij een medaille, zilver van Wout van Aert in de wegwedstrijd van zaterdag. Van Riel deelt het lot van Lotte Kubicki met zijn vierde plaats in de wegwedstrijd voor vrouwen op zondag.

(Belg)

© Belgische