BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Rusland roept op tot 2036 Games – andere sporten

Rusland heeft de deur geopend voor het organiseren van de Olympische Spelen van 2036, melden gespecialiseerde websites Francsjeux.com en Insidethegames.biz maandag.

2036 is de volgende beschikbare datum voor de Spelen. De Spelen van 2032 stonden vorige maand in het teken van Brisbane (Australië).

Eerder gaven Indonesië, dat ook kandidaat was voor 2032, en Istanbul (Turkije) aan interesse te hebben om de Spelen in 2036 te organiseren. Van Rusland werd die interesse minder verwacht.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergio Lavrov maakte de interesse vrijdag bekend tijdens een ontmoeting met medaillewinnaars in Tokio in Rostov. “Er loopt momenteel een kandidatuuronderzoek”, zei hij.

Aanvragen worden bestudeerd en voorbereid. Veel steden zijn geïnteresseerd. Sint-Petersburg is dat zeker, en Kazan ook. De organisatie kan aantrekkelijk zijn voor veel regio’s, bijvoorbeeld Rostov. Verschillende steden hebben al een dossier ingediend.

“Rusland heeft alle middelen om een ​​evenement van deze omvang te organiseren”, zei minister van Sport Oleg Matsitsyn vorige maand. “Ik hoop dat Rusland de komende jaren de kans krijgt om grote toernooien te organiseren, zowel wereldwijd als in Europa. We hebben het potentieel. Rusland is en blijft een betrouwbare partner van de Olympische beweging.”

Vanwege een dopingschorsing van twee jaar kan Rusland momenteel geen aanvraag indienen om de Olympische Spelen of het WK te organiseren. Russische atleten presteerden in Tokio onder een neutrale vlag. Dat zal volgend jaar ook zijn tijdens de Winterspelen in Peking. De Russische schorsing loopt in december 2022 af.

2036 is de volgende beschikbare datum om de Spelen te organiseren. De Spelen van 2032 stonden vorige maand in het teken van Brisbane (Australië). Eerder gaven Indonesië, dat ook kandidaat was voor 2032, en Istanbul (Turkije) aan interesse te hebben om de Spelen in 2036 te organiseren. Van Rusland werd die interesse minder verwacht. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergio Lavrov maakte de interesse vrijdag bekend tijdens een ontmoeting met medaillewinnaars in Tokio in Rostov. “Er loopt momenteel een kandidatuuronderzoek”, zei hij. Aanvragen worden bestudeerd en voorbereid. Veel steden zijn geïnteresseerd. Sint-Petersburg is dat zeker, en Kazan ook. De organisatie kan aantrekkelijk zijn voor veel regio’s, bijvoorbeeld Rostov. Verschillende steden hebben al dossiers ingediend. “Rusland heeft alle middelen om een ​​evenement van deze omvang te organiseren”, zei minister van Sport Oleg Matsitsyn vorige maand. “Ik hoop dat Rusland de komende jaren de kans krijgt om grote toernooien te organiseren, zowel wereldwijd als in Europa. Wij hebben het potentieel. Rusland is en blijft een betrouwbare partner van de Olympische Beweging. ‘Vanwege een dopingschorsing van twee jaar kan Rusland momenteel geen aanvraag indienen om de Olympische Spelen of het WK te organiseren. Russische atleten presteerden in Tokio onder een neutrale vlag. Dat zal volgend jaar ook zijn tijdens de Winterspelen in Peking. De Russische schorsing loopt in december 2022 af.

READ  Voorman! Breda krijgt tijdelijk sportplek in Chasséveld