BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

[Advertorial] Pencak Silat Amersfoort bestaat 30 jaar

Amersfoort De Persaudaraan Rumpun Setia Hati Association heeft nu een levendige geschiedenis van dertig jaar. President Michael Waldo is al die jaren de belangrijkste focus van de vereniging. Hij is dan ook de oprichter van de Amersfoortse Martial Arts Society.

Arnaud J Spage

Michael Waldo is een uitstekende ambassadeur voor de Indonesische vechtsporten Pencak Silat. “Bij onze vereniging beoefenen we de Persaudaraan Rumpun Setia-methode”, legt Waldo geduldig uit aan het begin van het gesprek over zijn geliefde hobby. “Elke regio in Indonesië heeft zijn eigen diversiteit met zijn eigen naam. Persaudaraan Rumpun Setia vertegenwoordigt de broederschap, een groep met een loyaal hart. Pencak Silat is een krijgskunst maar omvat ook meditatie, focus en gracieuze beweging.” Waldo probeert met een paar trefwoorden duidelijk te maken wat dit allemaal betekent. Al snel bleek dat dit uitgebreider was dan het in eerste instantie leek.

“We trainen twee avonden in De Bron, verdeeld over een groep jongeren tot 14 jaar en een groep ouderen. Ja, iedereen van elke leeftijd kan Pencak Silat beoefenen. We bouwen alles geleidelijk op met trainingen. De wedstrijden ook. bestaan ​​uit verschillende oefeningen met traditionele kleding, individueel en ook met twee personen. Dit zijn de onderdelen voor Tunggal en Ganda waar je bijvoorbeeld stokbewegingen moet doen. Regu is het onderdeel in sportkleding waarbij je synchroon beweegt met drie personen. is het deel van de wedstrijd waar je tegen elkaar vecht. Het is een leuk tijdverdrijf. Echt waar je veel in kunt stoppen. “

SOORT KARATE KID Pencak Silat is meer dan de hobby van een ouder. De man van in de vijftig had deze sport het grootste deel van zijn leven beoefend en was verschillende keren naar Indonesië gereisd om zijn leraar, Ba Imron, te bezoeken. Het was een goede tijd toen hij letterlijk sliep als een soort karatekind in een kamer met houten vloeren, terwijl hij de Indonesische cultuur op een Spartaanse manier leerde kennen. Waldo behaalde ook zijn onderwijskwalificaties en coachte het Nederlands elftal bij de Wereldbekerfinales in Penang en Singapore.

READ  Rechtbank: Voorwaarden voor heropening sportscholen zijn illegaal

Op 17 oktober wordt het 30-jarig bestaan ​​van de vereniging gevierd met een festival in De Bron. “We moeten op 1 oktober nog een definitieve beslissing nemen, maar we hopen nog steeds dat we een dag hebben waarop de Corona-test zal zijn met de demonstraties en zusterverenigingen.” Via Kies je Sport van SRO ontmoet je Pencak Silat elke vrijdag om 19.00 uur in De Bron op 11, 18, 25 en 2 oktober.