BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Amsterdam investeert 38 miljoen euro in sportaccommodatie

Luchtfoto van schaatsbaan Zeeburgereiland in het oosten.ANP. afbeelding

De investering heeft tot doel “een innovatief en aantrekkelijk sport- en speelaanbod te creëren voor de Amsterdammers”, schrijft de gemeente. Volgens gemeenteraadslid Simone Kukenheim (sport) is sport goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid en dus goed voor de Amsterdammers.

Kockenheim: Er wordt veel gebouwd en uitgebreid in de stad en de sportnormen worden doorgevoerd. Dit betekent dat er geen ontwikkeling van het gebied is zonder dat sport er integraal onderdeel van uitmaakt. Door deze forse investering in bestaande en nieuwe faciliteiten dragen we bij aan het behalen van het sportieve niveau.”

Vooral in Nord wordt fors geïnvesteerd in nieuwe sportfaciliteiten. Sportpark De Weeren heropent daar met twee nieuwe hockeyvelden. Dit betekent dat Noord een nieuwe hockeyclub krijgt. Ook start de bouw van de nieuwe sporthal Elzenhagen, een nieuwe sporthal aan de Meidoornweg en een nieuw sportpark met sporthal in het Hamerkwartier.

Ook wordt het geld gebruikt voor de renovatie en verduurzaming van De Mirandabad in het zuiden en starten de voorbereidingen voor het nieuwe Jaap Eden IJscomplex naast de bestaande ijsbaan in het oosten. In IJburg worden twee extra hockey- en voetbalvelden aangelegd als start van de eerste fase van de uitbreiding van het sportpark. Eerder werd bekend dat er op het dak van een parkeergarage in Zuidoost een nieuw sportcomplex komt. Deze plannen zijn onderdeel van deze investering.

Vooral in IJburg worden investeringen met applaus begroet. Bij de bouw van de nieuwe woonwijk was er weinig ruimte voor sport en waren er lange wachtlijsten voor kinderen bij de plaatselijke hockey- en voetbalclub.

READ  Lebih banyak olahraga di tahun baru: Apakah lebih baik mendapatkan jam tangan pintar atau pelacak aktivitas? | panduan saya