BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Vissteiger voor gehandicapten in Aude Nieddorp

OUDE NIEDORP – Een vissteiger voor gehandicapte vissers aan het kanaal Alkmaar-Kolhorn in de provincie Noord-Holland is onlangs opgeleverd. De provincie Noord-Holland heeft een nieuwe vissteiger gebouwd voor gehandicapte vissers in Oude Niedorp, gemeente Hollands Krone. De steiger is gelegen langs de Niedorpervaart, nabij Tulpenkade – Leijerdijk. Eerder bouwde de provincie hier ook nieuwe visstekken. De pier is geïntegreerd met de geplande bedrijvigheid in de banken.

Geniet van de natuur en sport
Vissteigers bieden ouderen en gehandicapten de mogelijkheid om eropuit te gaan en te genieten van de natuur en sport. Deze steiger geeft een mooie invulling aan de Nationale Sportconventie waarin sport en bewegen voor iedereen centraal staan. De ambitie is dat iedere Nederlander levenslang kan genieten van sport en bewegen en dat sporten en bewegen leuk en veilig zijn. Sportvisserij MidWest Nederland is blij met de steiger: Met het bouwen van deze duurzame vissteigers geeft de provincie invulling aan de ambitie dat ook minder mobiele sportvissers op een veilige manier kunnen vissen.

Activiteiten combineren
Ter voorbereiding van het oeverproject in de Niedorpervaart heeft de provincie gekeken naar randprojecten die kunnen worden meegenomen, zoals natuurvriendelijke oevers, dierenpaden en in dit geval ook: visdokken. De vissteigers worden gefinancierd met middelen uit “Visie op Waterrecreatie in Noord-Holland 2030”.

Ook legt de provincie kilometers aan natuurvriendelijke oevers aan. De oevers van bloeiende planten en rijke rietvelden zijn niet alleen een genot om langs te wandelen of te fietsen, maar hebben ook een belangrijke functie. Hier leeft en groeit een grote rijkdom aan planten en dieren.