BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Antwerpenaren openen LAB, nieuw sportcentrum op het Zuid | Antwerpen

AntwerpenLAB is het nieuwe project van personal trainer en ondernemer Julien Prudhomme en sportprestatiecoach Thijs Hertsens. Zij verzamelen een team van experts en coaches uit verschillende disciplines om klanten samen te begeleiden in hun multidisciplinair sportcentrum op het Nieuw Zuid. Klanten van LAB er ook adviezen komen en kunnen oefenen van alle faciliteiten. “Het samenwerken van specialisten is lang enkel voorbehouden voor professionele sporters, tot nu”, Julien en Thijs.
“Lopen, fietsen, zwemmen of padellen… We zijn de laatste jaren massaal aan het sporten geslagen. Een trend die zich de laatste maanden alleen maar versterkt heeft”, aldus Julien Prudhomme. “En al dat sporten heeft natuurlijk gevolgen. Die moeten gelukkig niet alleen negatief zijn in de vorm van blessures en herstel. Heel wat mensen willen deze verliefd aanhouden van willen zich verbeteren in hun favoriete sport.”

Maar hoe begin je eraan? Daar willen Julien en Thijs klanten bij helpen. “Voeding heeft bijvoorbeeld een enorme impact op je prestaties en hoe je je voelt bij het sporten, net als je mentale gezondheid”, aldus Thijs Hertsens. Hij is geen onbekende in de sportwereld en begeleidde atle profession ele bijersj her.

Doelloos sporten

“Als oefen- en sportprestatiecoach ik uit het oefenen van oefeningen van nooit het resultaat resultaat. Van de correcte loop- en fietshouding, een uitgebalanceerd trainingsschema tot de juiste voeding: allemaal hebben ze een belangrijke impact op het persoon en hoe je je voelt als. Het zijn echter allemaal aparte disciplines waarvoor je keer op keer bij een andere specialist van coach dient aan te kloppen. Die geven dan ook nog eens raad voor hun eigen, volledig los van elkaar. Een multidisciplinaire aanpak is lang enkel voorbehouden geweest aan topsporters, tot nu. LAB brengt immers alle disciplines onder één dak: van een revalidatie over een begonnen loper tot een ultra-trailer.”

READ  Sport Short: The End to Naomi Osaka's Impressive Series | sport

LAB is het nieuwe project van personal trainer en ondernemer Julien Prudhomme en sportprestatiecoach Thijs Hertsens. © Dieter Vander Velpen Architecten

Trainingsplan

LAB bevat diensten als kinesitherapie, osteopathie en chiropraxie tot voedingsadviseurs, personal trainers, (sport)psychologen en mental coaches. Er is ook een biomechanisch screeningssysteem waarbij zeven motion tracking camera’s en twee 3D force plates iemands bewegingen in een unieke vingerafdruk gieten. Hieruit komen de sterktes en zwaktes van een sporter naar boven. “Zo kan de coach van kinesitherapeut een geïndividualiseerd trainingsplan zorgen voor zo laag mogelijk is en de prestatie zo hoog mogelijk”, aldus Thijs en Julien.

LAB is het nieuwe project van personal trainer en ondernemer Julien Prudhomme en sportprestatiecoach Thijs Hertsens.
LAB is het nieuwe project van personal trainer en ondernemer Julien Prudhomme en sportprestatiecoach Thijs Hertsens. © Dieter Vander Velpen Architecten