BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

KNVB schort amateurcompetities in categorie A na weekend stil | amateur voetbal

ZEIST – KNVB legt na komend weekend de competities in haar topamateurcategorieën stil. De voetbalbond neemt dit besluit nadat duidelijk werd dat hij voorlopig na 17.00 uur niet meer mag sporten.
De sluiting betreft alle teams (oud en jeugd 13) die afstuderen in de zogenaamde Klasse A (Performance). Voor recreatieve teams (Klasse B) gaat de competitie door tot de winterstop. Ook de jongste voetballers (tot 12 jaar) kunnen competitief blijven spelen.

Er is komend weekend geen regulier wedstrijdprogramma voor klasse A jeugd en senioren. Inhaalwedstrijden worden op vrijwillige basis ingepland om het aantal gespeelde wedstrijden voor elk team te corrigeren. Zo konden die geplande duels toch doorgaan.

KNVB werd onderscheiden na advies van het Voetbal Medisch Centrum. In Klasse A is de intensiteit tijdens wedstrijden hoog en is de training een tactische maar ook fysieke voorbereiding. Voor langere tijd niet meetrainen met deze groep zou onlogisch en onverantwoord zijn”, bevestigt de voetbalbond het genomen besluit.

“Bij recreatief voetbal is de intensiteit tijdens wedstrijden veel lager. Er wordt minder frequent en minder intensief getraind. Als je niet alleen trainingen voor deze categorie maar ook wedstrijden afzegt, loop je het risico op een slechte mobiliteit.”

Categorie A teams mogen tussen 5.00 en 17.00 uur tegen elkaar spelen of trainen. In categorie B gaan de rondes van 11 en 12 december en 18 en 19 december na dit weekend gewoon door. 85 procent van de amateurvoetballers speelt in categorie B, blijkt uit een KNVB-rapport.

Na 19 december gaat voor iedereen de wintervakantie in. Afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus zullen de wedstrijden medio januari worden hervat.

READ  Pernikahan Berlian Jose Kramer dan Jer de Haan