BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Atleten spreken zich uit tegen dresscode, ‘verandering is onderweg’

De discussie over dresscodes onder handbalspelers beperkt zich niet tot het strand, maar ook over andere regelgeving. Zo stuurden afgelopen week 12 leden van het Europees Parlement een opruiende brief aan de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité en de voorzitter van de Wereldatletiekfederaties, waarin ze opriepen om een ​​einde te maken aan de stigmatisering van met name zwarte vrouwen, meldde NRC vorige week. Een reden voor dit bericht was het verbod op de Soul Cap, een badmuts speciaal ontworpen voor Afro-haar, tijdens de Spelen.

Volgens de Internationale Zwemfederatie en het Internationaal Olympisch Comité zal een badmuts niet passen bij de “natuurlijke vorm” van het hoofd. “De afwijzing van de geestenhoed met de daarbij behorende uitleg is niets anders dan onwetendheid en racisme”, zegt Samira Rafaela (D66) tegen NRC.

lange buizen

Daarnaast brak er in april een discussie uit over Duitse gymnasten. Ze strijden niet langer in korte, hoog uitgesneden pakken, maar in langbenige wedstrijdtenues. Ze debuteerden op het EK in Bazel en dragen nu hun olympische tenue.

Turnster Sarah Voss licht haar keuze toe “Als kind gaf ik niet zo veel om pakken, maar toen ik in de puberteit kwam, begon ik ze ongemakkelijk te vinden. Soms voel je je heel naakt.” Al snel voegde een aantal van zijn burgers zich bij Voss.

Een pak dat de benen bedekt is nu toegestaan ​​bij turnen, maar is nog niet gedragen in wedstrijden. Daar komt nu verandering in, mede door de Duitse nationale ploeg. Maar in Nederland zijn er al stappen gezet. Zo droegen alle Nederlandse turnsters dit voorjaar het broekje tijdens een trainingswedstrijd in Heerenveen.

READ  Tokio 2020 | Noushka Fontaine overtuigd van het winnen van een medaille in het boksen