BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sportdag op maat! | Dordrecht.net

DORDRECHT – Op zaterdag 26 juni 2021 organiseert SJack Schippers een Sportdag gericht op de sociale aspecten van sport voor 12-18 jarigen met autisme. De focus ligt op jongeren die op dit moment geen lid zijn van een sportfederatie of club, maar wel willen ervaren hoe het is om individueel te sporten en in teamverband te sporten. Op deze manier willen we ze kennis laten maken met de mooie kanten van sport.

Aangepaste sportdag
Speciaal ingerichte Sportdag – Save Date: 26 juni 2021 in Dordrecht – In het teken van de sociale aspecten van sport voor jongeren van 12-18 jaar met autisme. De focus ligt op jongeren die op dit moment geen lid zijn van een sportfederatie of club, maar wel willen ervaren hoe het is om individueel te sporten en in teamverband te sporten. Op deze manier wil ik ze kennis laten maken met de mooie kanten van de sport.

Persoonlijk, Sajjak Schippers, werd ik op 18-jarige leeftijd gediagnosticeerd met autisme en ik weet hoe het is om te sporten met autisme. Sinds mijn zesde voetbal ik bij VV Drechtstreek in Papendrecht. Ik ben nu 21 jaar en doe dit al 15 jaar. Dit is wat ik heb geleerd:
– het kunnen leggen en onderhouden van contacten;
– samenwerken;
– ontspanning
– Veel plezier en lach (met vrienden).

Dit zijn de punten waar jongeren met autisme (vaak) mee te maken krijgen. Tijdens Sportdag op MAAT gaan we samen aan bovenstaande aspecten werken. De focus ligt niet op het aspect winnen en verliezen, maar op teamwork, proberen, oefenen en leren over de sport. Op de sportdag proberen de deelnemers verschillende sporten. Zo kunnen ze de sport ontdekken die bij hen past. Liever een individuele sport? Of vind je het leuk om samen te werken? Draag je graag je boksschoenen? Of trap je liever de bal? De deelnemende jongeren vinden antwoord op deze vragen tijdens de op MAAT Sportdag. Het gevoel van de derde slag mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Sportdag op MAAT. Vooral tijdens de derde helft leg je verbindingen, ontspan je met elkaar en wordt er veel gelachen. Deelnemers en aanwezige partners sluiten deze sportdag af met een sportdrankje.

READ  Steeds meer gemeenten willen mensen met een beperking betrekken bij sport

Heb je zin in vandaag? Of ken je iemand die deze dag niet mag missen? Bewaar de datum!

wanneer? Sportdag voor 12-18 jarigen met autisme
waar? Sportpark de Rewig in Dordrecht
wanneer? Zaterdag 26 juni van 11u tot 16u

inschrijven? Vanaf 12 juni 2021 kunnen jongeren zich inschrijven via de website www.stad-dordt.nl Ik merk! De organisatie wil graag zowel bezoekers tijdens de sportdag als de deelnemers ontvangen. Door de maatregelen van Corona is dit helaas niet mogelijk in grote aantallen. Bezoek je graag tijdens de Sportdag? Schrijf je dan in op de site www.stad-dordt.nl Maar als bezoeker. Je ontvangt dan een uitnodiging van de organisatie om bij je langs te komen!

meer informatie?
Instagram: @sportdagopmaat
Mail: [email protected]

Mocht u naar aanleiding van dit evenement nog vragen hebben, dan beantwoordt Sjaak Schippers uw vragen graag.

Mail: [email protected]