BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Bhavina Patel wint de zilveren medaille; India’s eerste in tafeltennis

De Indiase Bhavina Patel opende een account voor India op de Paralympische Spelen in Tokio en won zondag een historische zilveren medaille in de categorie tafeltennis voor dames 4 singles. Patel, op de 12e plaats van de wereldranglijst, nam het op tegen de nummer één van de wereld en de gouden medaillewinnaar van de London Games, Zhou Ying, in opeenvolgende wedstrijden 7-11, 7-11, 6-11 in 19 minuten.

Bhavina had verloren van Ying in haar openingswedstrijd van de Spelen en was er niet in geslaagd haar Chinese tegenstander te verslaan in haar laatste acht wedstrijden, terwijl India opnieuw faalde in de finale. Bhavina bereikte op briljante wijze de finish door tijdens haar campagne de beste tegenstanders te verslaan. Dit is India’s eerste medaille in tafeltennis en vijfde zilver op de Paralympische Spelen. Ze werd ook de tweede semi-atleet die op het podium eindigde nadat Diba Malik het zilver won tijdens de F53 Women’s Championship shootout 2016 in Rio.

Bhavina verloor de eerste wedstrijd met 7-11 van de nummer 1 van de wereld Ying in slechts zes minuten, en hoewel hij wat moeite toonde in de tweede, was Ying erg sterk en ging met 2-0 voor met een 11-5 overwinning. Ying’s strategie was duidelijk, ze vermeed de frontale Bhavina zoveel mogelijk te raken en gebruikte lange ballen op de tafel om Bhavina’s bereik te blokkeren. In de derde wedstrijd verdiende Ying vier gouden punten en verdiende ze haar derde single goud op de Paralympics door haar lichaam te verpletteren en eindigde als zesde met een score van 6-11.

READ  Tim renang perairan terbuka Indonesia meraih 4 medali emas di Malaysia

Vandaag, zaterdag, versloeg de 34-jarige Patel zijn nummer 3 Chinese tegenstander van de wereld met 7-11, 11-7, 11-4, 9-11, 11-8 in de halve finale die 34 minuten duurde. Patel nam deel aan haar eerste Paralympische Spelen en verloor haar inaugurele wedstrijd in een intense competitie. Maar ze herstelde zich sterk en won de volgende twee partijen.

In de kwartfinales van vrijdag versloeg Patel de 2016 Rio Paralympische gouden medaillewinnaar en wereldkampioen Borislava Brick Ranković uit Servië om een ​​medaille en geschiedenis te scoren voor het script.

Ze maakte haar internationale debuut in 2009 in Jordanië en won haar eerste zilveren medaille in 2011 door haar Chinese tegenstander te verslaan op het Para Open tafeltennistoernooi in Thailand.

Niets hield haar tegen, want Bhavina won een historische zilveren medaille, India’s eerste, op het Aziatische regionale toernooi in 2013. Ze speelde vervolgens internationale toernooien in verschillende landen zoals Jordanië, Taiwan, China, Zuid-Korea, Duitsland, Indonesië, Slovenië, Thailand , Spanje, Nederland en Egypte, maar de gouden medaille bleef haar ontgaan.

Nadat ze rond 2004 begon met tafeltennissen om fit te blijven, werd sporten haar passie. Na drie jaar hard werken en oefenen, won ze in 2007 haar eerste Para Table Tennis Nationals-titel in Bangalore en dit zette haar op weg om haar naar Tokyo 2020 te brengen en een plaats in de Paralympische geschiedenis van India als de eerste tafeltennisser die won een medaille.

Maar in het begin was Bhavana niet loyaal en hardwerkend.

Ze werd geboren op 6 november 1986 in Sundhiya Village, Vadnagar, Mehsana District van Gujarat, ze kreeg polio toen ze 12 maanden oud was. Haar vader kwam uit de middenklasse en kon haar niet genezen toen ze jong was. Hoewel hij voor een gezin van vijf moest zorgen, kon hij de Bhavana-operatie ondergaan in Visakhapatnam in Andhra Pradesh, maar de operatie had niet het gewenste resultaat omdat Bhavana werd verwaarloosd en de revalidatieprocedure niet goed werd gevolgd.