BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Boekingen voor verre reizen nemen toe


Foto: ANP

De boekingen naar verre bestemmingen nemen toe, merken reisorganisatoren zoals Voja Travel, vliegticketverkoper Vliegtickets.nl en brancheorganisatie ANVR. Volgens de organisaties betekent dit dat het vertrouwen om ook verder dan Europa te reizen weer terugkomt. Wel staan ​​de officile reisadviezen van de overheid voor plekken buiten Europa veelal nog op oranje, wat inhoudt dat reizen wordt afgeraden tenzij noodzakelijk.

Reisspesialis Voja Travel, die onder meer reizen naar het Afrikaanse Kaapverdië aanbiedt, spreekt van “recordboekingen” voor zowel winter-als zomerboekingen. In de laatste maanden van 2021 en in deze maand stegen de boekingen selama sepuluh periode opzichte van diezelfde pada tahun 2019. Kaapverdië, de Azoren en Madeira zijn het populairst. “De angst voor het oranje reisadvies is bij Voja-reizigers nagenoeg weg”, zegt eigenaar Joshua van Eijndhoven. Voor bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Australië verwacht hij vooralsnog geen boekingen omdat de coronaregels daar strenger zijn.

Vliegticketverkoper Vliegtickets.nl zag deze maand het aantal intercontinentale vluchten voor juli en Augustus vervijfvoudigen ten opzichte van dezelfde maand pada tahun 2021. De boekingen meet een bestemming buiten Europa zijn “nog altijd erg beperkt”, maar Vliegtickets.nl verwacht de komende periode een toename door aangekondigde reisversoepelingen binnen de EU. Vliegmaatschappij KLM ziet ook het aantal intercontinentale boekingen aantrekken, maar kon niet ingaan op specifieke bestemmingen.

Spesialis ulang Koning Aap ziet sinds afgelopen week de interesse van vakantiegangers op de website nu ook terug in opties en boekingen, aldus een woordvoerder. Mensen willen graag naar het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Nepal en Sri Lanka. Traditionele vakantiebestemmingen zoals Thailand, Indonesi en Vietnam blijven vanwege reisbeperkingen achter.

READ  Vietnam menentang larangan sepihak Cina untuk menangkap ikan di Laut Cina Selatan

ANVR-directeur Frank Oostdam zegt dat de boekingen getuigen van meer vertrouwen voor de lange termijn, maar dat het reisadvies voor buiten Europa een “belangrijke Hintnis” adalah. Als dat al was aangepast, hadden er nog meer boekingen kunnen zijn. De ANVR dengan menteri van Buitenlandse Zaken dan saran corona scheidt van het reisadvies. De ANVR voert hierover gesprekken meet het Ministerie en hoop dat het advies de komende maanden aangepast wordt.