BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De kelderwerken in Groningen zijn gesloten. Coronasluitingen worden sportschool voor mensen met een smalle portemonnee

Club Kelderwerk aan de Ulgersmaweg in Groningen houdt na ruim twintig jaar op te bestaan. Gedwongen sluitingen tijdens lockdowns zijn fataal geweest voor kwetsbare doelgroepen en mensen met beperkte budgetten.

Kwetsbare doelgroepen en mensen met een beperkt budget kunnen bij Kelderwerk zowel in groepsverband als individueel sporten en bewegen. Zelfs stadskaarthouders betaalden slechts 5 euro per maand.

Omdat Kelderwerk, een instelling, deze lage tarieven hanteerde, was het helemaal niet goed. De sportschool werd voornamelijk gerund door stagiaires en vrijwilligers en was altijd gevestigd in goedkope gebouwen.

Een financiële klap in de nek

Toch konden we elk jaar de eindjes aan elkaar knopen, al was soms financiële steun van de gemeente of van het Mamamini Charitable Fund nodig.

Het bestuur van Stichting Kelderwerk meldt in een persbericht dat gedwongen sluitingen tijdens de shutdowns de sportschool nu een financiële klap hebben bezorgd. “De vaste kosten gaan natuurlijk gewoon door, terwijl de inkomsten bijna helemaal wegvallen.”

Stichting bestaat nog steeds

De reden waarom de plank de stekker uit de sportschool trok. De instelling heeft het nog niet opgegeven. Het blijft slapend, om zo snel mogelijk weer actief te worden als er een (kleine) kans is op een eventuele doorstart. Hiervoor moet echter de financiële basis zodanig zijn dat een gezondheidsperspectief op lange termijn is gewaarborgd.

Je kunt deze onderwerpen volgen