BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

‘De kerk is leeg in Brabant, in mijn moederland staan ​​ze vol’

Katholieke kerken in Brabant leeggelopen. Het aantal leden neemt af, diensten worden steeds minder bezocht. Priester Breda Ryan Sopardi kijkt haar bedroefd aan. “In mijn land Indonesië zie je dat kerken overvol zijn. Diensten is er één groot feest. Mensen associëren met hun geloof. Maar hier in Brabant slinkt het.” Het wordt verteld door Subardi in de serie De Brabander en zaterdag is de tweede aflevering ervan te zien.

In die reeks duikt Patrick Stove met zijn regisseur Tim Van Giles in de Brabantse cultuur en mentaliteit, terwijl hij op zaterdag op zoek gaat naar de religieuze beleving van de Brabanders. “Mijn hele familie in Indonesië is vroom katholiek. Toen ik jong was, namen mijn ouders me mee naar de kerk. Alle mensen in mijn dorp zijn ook katholiek, en dat had een sterke invloed op mijn verlangen om priester te worden”, zegt Subardi. , die moeilijk kan uitleggen waarom zijn kerk bij NAC zo anders is.

Is het verlies aan vertrouwen in onze provincie een trend? Deze vraag staat centraal in de tweede aflevering van De Brabander. De Brabanders staan ​​bekend als religieus.

Parallel aan de tv-serie gaat Omroep Brabant op zoek naar de identiteit van deze provincie. op omroepbrabant.nl/Softegensen Je kunt zelf testen hoe Brabants is, met andere woorden: hoeveel “zachte genen” je hebt. We zijn benieuwd naar de resultaten, want of je nu uit Brabant komt, Tucker of een expat uit India, de test kan aantonen dat je ook gladde genen hebt. De test kijkt naar de onderwerpen: Bourgondië, naïef, familiepersoon en Brabantse persoonlijkheid.

READ  Ke'Asia Hall blijft zijn naam toevoegen aan de recordboeken in Nederland

Kijk elke zaterdag om 18:10 uur. Prabandar Bij Omroep Brabant. De tv-serie wordt elk uur herhaald.

In de eerste uitzending van De Brabander ontdekken Patrick Stoffe en Tim van Gils hoe Bourgondiërs van Brabant werkelijk zijn. Bekijk hier de eerste uitzending