BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De vissport is populair bij jongeren, met vorig jaar 100.000 nieuwe leden

De vissport is populair bij jongeren, met vorig jaar 100.000 nieuwe leden

Sportvissen wordt steeds populairder in Nederland. De National University Sport Organization heeft het afgelopen jaar bijna 100.000 leden gewonnen, veel van hen jong.

Het aantal jonge leden is landelijk met bijna 50 procent gestegen, blijkt uit gegevens van Sportvisserij Nederland. De afgelopen jaren is het aantal leden jaarlijks met zo’n 5 procent gestegen. “De nieuwe groei in 2020 is geweldig te noemen”, zegt Frank Bosman van Hengelsportfederatie Midden Nederland, onderdeel van de overkoepelende sportorganisatie.

Dat de sport aan populariteit won door het Coronavirus was al bekend door de groei van het aantal afgegeven visvergunningen. In 2020 gaf de Dome 644.000 passen uit, bijna 18 procent meer dan het jaar ervoor, terwijl 2019 ook een recordjaar was.

“Rust in mijn hoofd”

Het laat ook zien dat de vis steeds populairder wordt onder de Gelderse jeugd. Het ledenaantal van Hengelsportfederatie Midden Nederland is met 11.000 gegroeid, velen van hen afkomstig uit het paleis.

Volgens Busman speelt onder meer Youtuber Enzo Knol een rol in de groeiende belangstelling voor de sport. “Hij is erg gepassioneerd door vissen en dat laat hij zien in zijn video’s”, zegt hij. Gelderse omroep.

Angelo, 15, is een van de jonge mensen die de jacht zag tijdens de Corona-crisis, deels omdat zijn huiswerk niet goed ging. “Vissen geeft me gemoedsrust.” De avondklok betekent dat hij minder tijd heeft om te vissen. “Ik ga rond half negen naar huis en sta de volgende ochtend op tijd op. Dan ga ik weer vissen.”

Wedstrijden zijn niet toegestaan

READ  Indonesia mengirimkan lima atlet Silat untuk mengikuti Hari Olahraga Nasional Qatar

Hoewel jagen een coronabestendige sport is, zijn wedstrijden nu verboden. “Het is een beetje gek, maar het is eerlijk, want ook andere sporten zijn verboden”, zegt Bosman. “Iedereen hoopt natuurlijk dat we snel kunnen terugkeren, maar dat geldt niet alleen voor de jagers.”

Mensen die eenmalig vissen willen proberen, moeten een speciale kaart kopen. Iedereen die zonder visvergunning door een leidinggevende wordt betrapt, kan een boete van minimaal € 140 krijgen.