BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Trump verliest steun bij World Golf, ook: PGA Championship verplaatst | sport

“De raad van bestuur van de Amerikaanse PGA stemde voor het uitoefenen van zijn recht om de overeenkomst om het 2022 PGA Championship in Trump Bidminster te spelen, te beëindigen”, zei Jim Richardson, voorzitter van de vereniging, in een verklaring op Twitter. “Het is duidelijk geworden dat het spelen van Trump Bidminster het merk PGA schaadt en onze vele programma’s in gevaar kan brengen.”

Het PGA Championship is een van de vier majors naast de Masters, de British Open en de US Open. Vorig jaar won Colin Morikawa het kampioenschap, dat toen werd gehouden in Harding Park in San Francisco. Voor dit jaar staat het toernooi gepland in mei op Kiawah Island, South Carolina.

De PGA heeft naar verluidt gesproken over het verplaatsen van het PGA Championship van Bidminster voor twee jaar, maar heeft eerder de beslissing afgewezen uit angst voor vergelding voor Trump, wiens familiebedrijf 18 golfbanen over de hele wereld bezit. De meeste bevinden zich in de Verenigde Staten. Turnberry Golf Course in Schotland is ook Trump Stadium. Deze baan was voor het laatst gastheer van de British Open in 2009. De British Golf Association zou een paar jaar geleden al hebben besloten, na vermeende racistische opmerkingen van Trump in zijn campagne, dat Turnberry niet langer in aanmerking kwam voor de British Open.

READ  Mantan petinju Wladimir Klitschko: Tidak ada lagi atlet Rusia di kompetisi internasional | olahraga lainnya