BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Duikers vinden de zwarte doos van een op zee neergestort Indonesisch vliegtuig | Buitenland

VideoDuikers haalden een van de twee zwarte dozen in de Javazee op van het Indonesische passagiersvliegtuig, dat zaterdag kort na het verlaten van Jakarta van de radar verdween en in zee stortte. Dat meldde de Indonesische minister van Transport. Het gaat over een zwarte doos met vluchtgegevens. De doos met de opnames van cockpitgesprekken wordt nog onderzocht.


Buitenlandse bevrijding


Laatst bijgewerkt:
12-01-21, 14:27
De zwarte doos is voor onderzoek naar de luchthaven van Jakarta gebracht. Autoriteiten verwachten dat het twee tot vijf dagen duurt om alle vluchtgegevens te lezen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei dat hij verwachtte binnenkort een andere zwarte doos te vinden.

Sindsdien is de zwarte doos voor onderzoek naar de luchthaven van Jakarta overgebracht. © Agence France-Presse

Het slachtoffer is geïdentificeerd

Aan boord van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air waren vijftig passagiers en 12 bemanningsleden. Zeven kinderen en drie kinderen waren onder de passagiers. Het vliegtuig stortte zaterdag kort na het opstijgen in zee. Sriwijaya Air SJ 182 zou zaterdag om 13.40 uur lokale tijd (7.40 uur KST) vertrekken voor zijn vlucht van ongeveer 1,5 uur naar Borneo.

Misschien zijn alle passagiers en bemanningsleden omgekomen. Tot nu toe is er één slachtoffer geïdentificeerd. Tientallen zakken met lichaamsdelen en veel puin zijn al geborgen.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Een vliegtuig bevat meestal twee zwarte dozen: een met opnames van bemanningsgesprekken in de cockpit en de andere met vluchtgegevens. De informatie uit black boxes kan meer duidelijkheid geven over de oorzaak van een ongeval.

READ  Bencana sepak bola di Indonesia akibat gas air mata

Na de crash zijn op zee persoonlijke bezittingen gevonden: