BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Zwangere moeder, familie en zakenman: slachtoffers van ongevallen in Indonesië worden geconfronteerd | Buitenland

Langzaam maar zeker beginnen de slachtoffers van de vliegtuigcrash van de goedkope Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air op te duiken. Onder hen waren een zwangere moeder met haar dochter, vijf familieleden die op familiebezoek gingen, en een zakenman. Er waren ook drie kinderen aan boord.
In totaal zijn zaterdag 62 mensen omgekomen bij een dodelijk ongeval boven de Javazee. Muhammad Nur Khalifat al-Amin was volgens rapporten een van die mensen CNN​ Hij was met zijn vrouw Agus van Membawa (Indonesië) naar Bunorogo (op het eiland Java) gereisd om de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Ze bezochten ook een van hun kinderen die daar lesgeeft op een kostschool.

Mohamed Nour Khleifat Al-Amin met zijn vrouw Agus. © RV

Meestal was het stel afgelopen dinsdag al in het vliegtuig gestapt. Op de luchthaven van Jakarta werd hen echter gevraagd om een ​​coronavirus-test te doen. Twee dagen later kregen ze groen licht en boekten ze hun vlucht om. Dit is hoe ze op een reis van rampspoed belandden.

“Het verlies van Agus laat een grote leegte achter in onze familie”, zegt haar broer Yunus. “Ik zal haar heel erg missen. Ze stond altijd klaar om mij en mijn jongere zusje te helpen. In de tussentijd zal ik voor hun kinderen zorgen, tieners. We hopen dat ze iets van haar lichaam blijven vinden, zodat we in de toekomst afscheid van haar kunnen nemen. een tastbare manier. “

Familiebezoek

READ  Kerstvakantie in Zuidoost-Azië dit jaar? vergeet dat

Mijn levensonderhoud en mijn leven waren ook aan boord. Hij zet zich de afgelopen drie jaar in voor bosbeheer in Indonesië. Hij reisde met zijn vrouw, zoon van zeven maanden, moeder en neef naar Panca Island om daar familieleden te bezoeken. Het lot sloeg toe op de terugreis. Oman heeft al DNA gedoneerd om mogelijke identificatie te vergemakkelijken.

Mijn levensonderhoud en mijn leven met zijn vrouw en zeven maanden oude zoon.
Mijn levensonderhoud en mijn leven met zijn vrouw en zeven maanden oude zoon. © RV

zwanger

Ratih Wendanya bezocht ook haar familieleden. Onderstaande blije selfie is gemaakt met haar dochter Yuma (2) en haar neef Athar Rizki Rewan (8 jaar oud) net voordat het vliegtuig vertrok. Ze was vier maanden zwanger. Haar oom Tony Ismail en haar tante Rishmawati kwamen ook om bij het ongeval.

Ratee Windania met haar dochter en neef (links).
Ratee Windania met haar dochter en neef (links). © RV

zakenreis

Johannes Soherdy (30) was op zakenreis in Jakarta en verheugde zich erop terug te keren naar zijn familie. Vlak voor het opstijgen belde zijn 32-jarige vrouw Susilawati Bungahilaria hem op. “Hij zei dat ik met onze zoon naar de dokter moest omdat hij koorts heeft. Het enige dat Ryan Gusti Raphael (5) hem nog vraagt, is wanneer zijn vader terugkomt.”

Youhannes Al-Sahrdi (30 jaar) is overleden.  Hij laat een vrouw en zoon achter.
Het doden van Yohannes Suhirdi, 30. Hij laat een vrouw en zoon achter. © RV

Schipbreuk

Geen hoop voor vijftig passagiers en twaalf bemanningsleden. Duikers hebben lichaamsdelen, wrakken en uiteindelijk het wrak zelf geborgen.

Het vliegtuig vertrok op een binnenlandse vlucht van 90 minuten van Jakarta naar Borneo. Een paar minuten na vertrek verloor een Boeing 737-500 plotseling in minder dan een minuut een hoogte van 3.300 meter.

READ  U-20 Natio jatuh keras melawan Meksiko

En 2500 reddingswerkers en militairen namen deel aan de zoektocht. De twee zwarte dozen zijn nu ook gevonden.