BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Florida verbiedt transgendermeisjes ook om samen met andere meisjes aan schoolsporten deel te nemen | Buitenland

Gisteren heeft de gouverneur van Florida een wet ondertekend die transgendermeisjes verbiedt om samen met andere meisjes aan schoolsporten te doen. Een soortgelijke wet werd eerder dit jaar in acht andere staten aangenomen, waaronder Alabama, Idaho, Arkansas, South Dakota en Mississippi. De gouverneurs van North Dakota en Kansas hebben dergelijke wetgeving geblokkeerd.
“We vinden het erg belangrijk om de integriteit van deze toernooien te beschermen”, zei de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis bij het ondertekenen van de maatregel op een christelijke school in Jacksonville. “In Florida doen meisjes aan meisjessporten en jongens aan jongenssporten. We baseren ons op biologie en niet op ideologie als we sporten.”

DeSantis ondertekende de maatregel op de eerste dag van juni, een maand die wordt gedomineerd door homorechten in de Verenigde Staten, waaronder Pride-parades. Het verbod geldt zowel voor individuele sporten als voor teamsporten.

“Transfobie”

Vertegenwoordiger Carlos Smith, een democraat uit Florida die Spaans en homoseksueel is, reageerde met ‘verschrikkelijk’. Op de eerste dag van Pride Month tekent gouverneur DeSantis een wet die kinderen verbiedt deel te nemen aan schoolsporten. Dit leidt tot transfobie en brengt kinderen zonder goede reden in gevaar.”


citaat

Op de eerste dag van Pride Month tekent gouverneur DeSantis een wet die kinderen verbiedt om op school te sporten

Carlos Smith, Democraat.

De National Collegiate Athletics Association (NCAA), die onder meer interscholastieke atletiekwedstrijden organiseert, heeft zich uitgesproken tegen de uitsluiting van transgenderstudenten en dreigt met een mogelijke boycot. Hij zei na het ondertekenen van de wet dat DeSantis daar niets om geeft. De gouverneur zei dat de National Academic Accreditation and Assessment Authority geen invloed heeft op het beleid in individuele staten.

READ  Indonesia Tuntut Tengkorak, Perhiasan dan Artefak Lainnya dari Belanda | Buku dan budaya

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign, die opkomt voor de rechten van de homogemeenschap, heeft een rechtszaak aangekondigd tegen de maatregel. Een soortgelijke rechtszaak loopt al in Virginia.

Bekijk onze topnieuwsvideo’s in deze afspeellijst.