BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

‘Het is van ons in een schemerzone zitten tussen de zorgverzekeraars en de praktijk’

‘Het is van ons in een schemerzone zitten tussen de zorgverzekeraars en de praktijk’

Dit beeld schetst WZA-bestuurder Paul van der Wijk in het TV Drenthe programma De Staat van Drenthe.

Miljoenen gekort

Naast dat van der Wijk bezig is met het voorbereiden op code zwart, voert hij ook gesprekken met de zorgverzekeraar voor 2022. , dan zullen we het komende jaar met 9 miljoen minder moeten.”

Ook Mariska Roeters van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe heeft de tweedeling ontvangen. “Eigenlijk wij die afspraken alleen maar cliënten in de wijk hebben waar je elke dag een oogdruppel doet en waar je een kwartier bezig bent. Pas dan halen wij die afspraken die wij makenorg. Maar . wij allemaal. Dus dat is totaal niet echt. Daar moet je wel het gesprek over voeren.

Bureaucratie versus praktijk

Lex Smetsers van Zorggroep Drenthe ziet ook dat de marktwerking in de zorg effect heeft op de mediwerkers. “We zien een toename in de uitstroom. Vinden de medewerkers het nog leuk om zorg te werken? De stress? Het harde werken? Voor dat salaris?”

Er komt veel druk op de verzorgers te liggen. Smetsers: “Het is soms wel van elkaar in een zone met de zorgverzekeraars aan de ene kant en de feitelijke praktijk aan de andere deelkers op Datze kant.”

wens

Van der Wijk van het WZA heeft voor de tijd wel wensen: “Ik hoop dat wij niet in code zwart kunnen komen.

In het programma van de Staat van Drenthe hebben we de presentatrice Marjolein Lauret met de zorg, wat ze doen om het personeel in de zorg te houden en hoe ze nieuwe medewerkers aan te trekken. Daarnaast vertellen drie zorgstudenten over hun ervaringen.

READ  De meest sportieve mensen van Nederland? Ze woonden in Amersfoort en Utrecht

Bekijk de hele uitzending van de Staat van Drenthe hieronder.

” data-revoke=”“>