BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

In Engeland gaan stands, winkels en sportscholen weer open en ook Boris drinkt een pint | Buitenland

VideoIn tegenstelling tot Nederland kondigde de Britse premier Boris Johnson vandaag een aantal versoepelingen van het Corona-beleid in Engeland aan. Zo zijn vanaf volgende week de terrassen van bars en sportscholen weer open.


buitenlandse redacteuren


Laatst bijgewerkt:
05-04-21, 20:18
De opmerkingen van Boris Johnson kwamen tijdens een persconferentie in zijn ambtswoning. Zo mogen vanaf 12 april meer bedrijven en organisaties hun deuren openen, waaronder kappers, schoonheidssalons, bibliotheken, kampen, sportscholen, horecaportieken en alle winkels die als niet-essentieel zijn aangemerkt. De premier kondigde ook een plan aan om deze maand te gaan experimenteren met evenementen, zoals sportwedstrijden of muziekshows met een bepaald aantal toeschouwers.

Johnson zei dat hij er ook naar uitkeek om de pub te bezoeken. “Volgende week ga ik zelf naar een kroeg om een ​​pint te halen”, zei de premier. Ik doe dit met de nodige voorzichtigheid. We moeten waakzaam blijven voor het virus, zoals de situatie in andere landen laat zien.”

Volgens hem is het nog te vroeg om te zeggen of mensen in de zomervakantie naar het buitenland mogen. Johnson bevestigde tijdens een persconferentie over de maatregelen dat hij hoopte om vanaf 17 mei niet-essentiële reizen te hervatten, maar zei ook geen valse hoop te willen geven. De premier voegde eraan toe dat hij wilde voorkomen dat vakantiegangers het coronavirus mee naar huis nemen.

Britse premier Boris Johnson. © via Reuters

Strengere regels in Duitsland

READ  Atleten spreken zich uit tegen dresscode, 'verandering is onderweg'

Nederlanders die naar Duitsland reizen krijgen vanaf morgen te maken met strengere regels. Het Duitse beleid wordt aangescherpt vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in ons land. Concreet betekent dit dat reizigers die vanuit Nederland de grens oversteken vanaf dinsdag een negatieve coronavirustest moeten kunnen laten zien. Ook moeten zij hun vlucht digitaal vastleggen. Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, maakte zondag bekend dat Nederland vanwege de stijgende vervuilingscijfers is aangemerkt als risicogebied. Buurlanden als Tsjechië, Polen en Frankrijk hebben deze classificatie al gekregen, omdat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners erg hoog is.

Reizigers kregen voorheen ook te maken met een keuringsplicht als ze vanuit Nederland naar Duitsland reisden, maar deze wordt flink aangescherpt. Voor zover bekend zullen er geen strikte grensbeperkingen zijn. Voor mensen die in het grensgebied werken of studeren gelden speciale regels. Ze hoeven niet elke dag een toets te kunnen geven. Met Pasen leidden de nieuwe maatregelen tot lange files voor Nederlanders bij tankstations over de Duitse grens. Daar stonden ze in de rij om op het laatste moment nog een paar euro te sparen.

Portugal is ook comfortabel

Niet alleen het VK versoepelt, maar ook Portugal ontspant de teugels een beetje. Na bijna drie maanden sluiting gaan middelbare scholen, musea en caféterrassen vandaag weer open in Portugal. De basisscholen waren medio maart al weer open. Er blijven beperkingen gelden, zoals maximaal vier personen aan de balkontafel. Teamsporten zijn nog niet toegestaan. De verwachting is dat op 19 april het onderwijs aan de universiteiten wordt hervat en de voorstellingszalen weer open gaan. Restaurants gaan begin mei weer open, volgens het tijdschema van de overheid.

READ  Head to head di Indonesia, Chiba mengamati fisik kucing-kucingnya yang lesu

Bekijk hier onze video’s over het coronavirus: