BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Nieuwe periodes van versoepeling uitstellen, ‘de achteruitgang is nog niet voldoende zichtbaar’

teleurstelling

Dochterondernemingen reageren teleurgesteld over het uitstel van versoepeling. “Maar we begrijpen het”, zegt Jan Brands van CultureConnect, de branchevereniging voor amateurkunst. “Als de terugval in aantallen niet duidelijk genoeg is, begrijpen we dat er soms andere keuzes moeten worden gemaakt.”

“Natuurlijk begrijpen we dat de druk op de zorg niet te hoog mag zijn”, zegt Ronald Waters van NL Actief namens de fitnessbranche. “Maar een goede weerstand door een gezonde levensstijl, door te sporten, dat is een deel van de oplossing. Want het helpt de druk op de zorg te verlichten.” Volgens Waters is er veel waardering van het ministerie voor zijn sector, maar vertaalt zich dat niet in beleid. “In die zin is het frustrerend.”

Ook de Vereniging van Dierentuinen, NVD, is teleurgesteld. “We hebben hele goede protocollen en we hebben ook laten zien dat we een deel van de oplossing zijn. We kunnen het verkeer naar onze sites goed organiseren”, zegt manager van Winky Show tegen persbureau ANP. En de manager verzekert zijn ogen niet te sluiten voor de cijfers: “Maar het zou leuk zijn om ons geld nu van bezoekers te krijgen, niet van de overheid.”

READ  Roermond akan menjadi ibu kota silat Eropa, dan Kejuaraan Eropa juga akan datang…