BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Jakarta vindt de zwarte dozen van een vliegtuig dat in zee is neergestort | In het buitenland

Vissers in het gebied tussen de eilanden Lancang en Lucky, ten noorden van de kust van Jakarta, hoorden rond 14.30 uur een explosie. “We hoorden iets exploderen en we dachten dat het een bom of een tsunami was, want toen zagen we een grote plons water”, vertelde Solih aan The Associated Press. Het regende flink en het weer was erg slecht. Het was moeilijk om duidelijk om je heen te kijken. Maar we kunnen een grote plons zien en na de geluiden zwaaien. We waren erg geschrokken en zagen meteen het wrak van het vliegtuig en de brandstof rond onze boot.”

Minister van Transport Budi Karya Sumadi zei dat vlucht SJ182 een uur vertraging had opgelopen voor vertrek om 14:36 ​​uur. Ze verdween vier minuten later van de radar, nadat de piloot de luchtverkeersleiding had gebeld om naar een hoogte van 29.000 voet (8.839 meter) te klimmen.

“We zijn op de hoogte van berichten in de media uit Jakarta over Sriwijaya-vlucht SG-182”, zei Boeing in een verklaring. “Onze gedachten zijn bij de bemanning, passagiers en hun families. We staan ​​in contact met onze luchtvaartklanten en staan ​​klaar om hen te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

De autoriteiten hebben twee crisiscentra opgezet, één op de luchthaven en één in de haven. Families verzamelden zich, wachtend op nieuws over hun dierbaren. Op sociale media verspreiden mensen foto’s en video’s van degenen die als passagiers in het vliegtuig zitten. Een videoclip toont een vrouw die met haar kinderen zwaait terwijl ze op het vliegveld lopen.

READ  Een jong gezin Staphorst migreert met Gods motief naar Papoea-Nieuw-Guinea

Het vliegtuig is luchtwaardig en werd eerder gebruikt door luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten, zegt Jefferson Irwin Gawena, directeur van Sriwijaya Air. Hij zei ook dat het vliegtuig eerder die dag naar Pontianak en Pangkal Pinang was gevlogen. “Volgens het onderhoudsrapport is alles goed verlopen”, zei Jauwena tijdens een persconferentie. Hij zei dat het vliegtuig vertraging had opgelopen door slecht weer en niet door schade.

Indonesië, ‘s werelds grootste archipelland, met een bevolking van meer dan 260 miljoen mensen, lijdt onder ongevallen op de weg, over zee en in de lucht als gevolg van overvolle veerboten, verouderde infrastructuur en slechte veiligheidsnormen.

In oktober 2018 stortte een Boeing 737 Max 8 van Lion Air neer in de Javazee enkele minuten na het opstijgen vanuit Jakarta, waarbij alle 189 mensen aan boord omkwamen. Het vliegtuig dat nu is neergestort, mist het geautomatiseerde vluchtcontrolesysteem dat vijf maanden later een rol speelde bij de crash van Lion Air en de crash van de 737 Max 8 in Ethiopië. Dit resulteerde in het feit dat alle Max 8-vliegtuigen 20 maanden aan de grond stonden.

De crash van Lion Air was de ergste luchtvaartramp in Indonesië sinds 1997, toen 234 mensen omkwamen aan boord van een Garuda Airlines-vlucht nabij Medan op het eiland Sumatra. In december 2014 stortte een AirAsia-vliegtuig van de Indonesische stad Surabaya naar Singapore neer in zee, waarbij 162 mensen omkwamen.