BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Kabinet wil volgende week versoepelen, maar besluit pas twee dagen geleden

Het demissionaire kabinet beslist aanstaande maandag of twee dagen later of de voorzieningen in de tweede stap van het openstellingsplan in werking treden. Dat is volgens ingewijden de boodschap van minister De Jong en premier Rutte morgen op de persconferentie.

De tweede stap is het versoepelen van de zogenaamde transportplaatsen buiten, zoals parken en dierentuinen. Zij kunnen dan onder bepaalde voorwaarden mensen weer aannemen. Hetzelfde geldt voor binnenzwembaden en sportscholen.

Ook worden de mogelijkheden voor buitensport uitgebreid en wordt kunst en cultuur weer toegestaan ​​in bijvoorbeeld muziekscholen.

Vertraagd

Oorspronkelijk zouden deze versoepelingen op 12 mei ingaan, maar het kabinet heeft dat al met minimaal een week uitgesteld omdat het aantal ziekenhuisopnames nog niet is afgenomen.

De regering mikt momenteel op 19 mei omdat de neergang is begonnen. Maar omdat het onzeker blijft of deze daling zich doorzet, valt de beslissing pas een paar dagen van tevoren. Met andere woorden: over een week bepaalt het kabinet of de versoepeling over een dag ingaat.

Naast het eerdere openingsplan is het kabinet ook van plan om de openingstijden van de stands te verruimen. De stands mogen nu open van 12.00 tot 18.00 uur. Dat zal zijn van 07.00 uur tot 20.00 uur. Het is nog niet duidelijk of dit voor 19 mei in werking kan treden.

om te reizen

Ook heeft de regering besloten om negatief reisadvies niet uit te breiden naar de hele wereld. Dit betekent dat het na 15 mei weer mogelijk is voor landen om geel of groen te dragen, wat betekent dat reizen daar niet meer wordt aanbevolen.

READ  Kies geen jong talent dat te jong is. Messi zal hoe dan ook naar boven komen."

Dit betekent niet dat toeristen zonder voorwaarden naar die landen kunnen; De meeste landen leggen Nederlanders reisbeperkingen op.

Ook Ruti en De Jong bespreken de rest van het nieuws morgen op de persconferentie Openingsplan. De derde stap staat gepland op 26 mei. De vraag is of dit nog kan.