BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Proef echt Indonesisch eten bij Tri Tunggal in Den Bosch

Den Bosch | Op 1 oktober opende Tri Tunggal Indonesian Cuisine haar deuren aan de Daviottenweg 40 in Den Bosch. Je kunt er terecht voor afhaal en bezorging van authentieke Indonesische gerechten, die letterlijk volgens oma’s recept worden bereid.

Naast zijn werk bij CBS heeft Jan van Mottmann enkele jaren ervaring bij Sarina in Den Haag. Een van de bekendste Indonesische restaurants van Nederland. In 2011 besloot hij te stoppen bij CBS en Sarinah en zijn eigen restaurant – Tri Tunggal – te openen aan het Noordeinde in Den Haag. “De locatie was perfect”, zegt Jan. “We zaten net om de hoek van het Hilton en hadden gasten van over de hele wereld. Ook een aantal beroemdheden van Indonesische afkomst, zoals Wieteke van Dort en schrijfster Yvonne Keuls, hielden ervan om dineer bij ons.Dat komt omdat elk gerecht uit onze keuken komt, bereid volgens authentiek Indonesisch recept.Dus met exact dezelfde kruiden en specerijen.Dit is het grote verschil met het “Indonesische” eten dat we in Nederland kennen.Er zijn veel ingrediënten – die hier niet of niet verkrijgbaar waren – werden vervangen door ingrediënten Overig. Bij ons proef je de echte Indonesische keuken!”

strenge leraar

De naam Tri Tunggal betekent “drie in één”, verwijzend naar de drie regio’s in Indonesië waar voedsel uit de keuken van Tri Tunggal komt: Manado Sulawesi, Java en Sumatra. “We onderscheiden ons ook van andere Indonesische restaurants in dit gebied, die over het algemeen alleen gerechten uit de Midden-Javaanse keuken serveren. Dat hebben we te danken aan mijn vrouw en moeder. Mijn schoonmoeder had vroeger een cateringbedrijf in Indonesië en heeft haar recepten van moeder op dochter. Maar zoals de meeste mensen weten, staat het eten heel dicht bij de Indonesische samenleving. Ik heb er lang over gedaan om net als mijn vrouw te koken. Ik had een hele goede, maar strenge leraar in haar”, lacht Jan.

READ  Eindelijk na vijf maanden weer in de sportschool: 'Het voelde als mijn verjaardag' | Waalwijk, Heusden eo

Een frisse start in Den Bosch

Jarenlang draaide het restaurant in Den Haag als een trein, totdat het coronavirus een switch in de business zette. De sluiting had zo’n impact op de horeca dat Jan uiteindelijk besloot zijn restaurant te sluiten. Met pijn in mijn hart. “Daarna heb ik een aantal maanden thuis gezeten en bleef duiken. Daarom besloot ik uiteindelijk opnieuw te beginnen. Dit keer niet in Den Haag, maar op aanraden van de familie in de prachtige stad Den Bosch. Na een korte zoeken Ik ben in het huidige pand aan de Daviottenweg beland. Daar doe ik nu waar ik blij en blij van word: heerlijke authentieke Indonesische gerechten bereiden. Klant kan het bestellen via Thuisbezorgd.nl of ophalen bij het pand. Lekker weer bezig zijn. Voorlopig rijd ik nog elke dag van Den Haag naar Den Bosch, maar wie weet verhuizen we naar Brabant. Want ik word elke dag verliefd op Den Bosch. Ik voel me hier helemaal thuis.”

Ook voor een heerlijke bedrijfslunch

Bij Tri Tunggal kunnen klanten niet alleen terecht voor het diner, maar ook voor een heerlijke bedrijfslunch. Een absolute aanrader voor bedrijven die hun medewerkers eens wat anders willen bieden dan een standaard broodje of saucijzenbroodje. “Elke dag breng ik iets nieuws mee voor de lunch en alles wordt vers bereid. Dat garandeer ik.”

werkuren

Open van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 13.30 uur (lunch) en nogmaals van 17.00 tot 20.00 uur (m.u.v. maandagavond), zaterdag van 16.00 tot 20.30 uur en zondag van 16.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.tritunggal.nl, of bel 06-20038804 om te solliciteren.

READ  Tiga penggemar Boca ditangkap di Brasil setelah rasisme dan penghormatan Nazi | olahraga