BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Kalizic naar Jung FC Utrecht voor drie jaar

UTRECHT Darij Kalzic zal de komende drie seizoenen Young FC Utrecht coachen. Hij is de opvolger van Ap Plugboer bij dit team dat uitkomt in de eerste divisie. Sinds oktober nam hij de taken over van Rin Haki, die hoofdcoach werd van het eerste elftal.

Kalizic was tot afgelopen weekend coach van MVV, maar stopte onverwachts, terwijl zijn contract nog een jaar liep. Volgens L1 radio zou Kalisic, die in Walwick woont, graag minder tijd kwijt zijn aan reizen.

Kalisic, 51, werd geboren in Zwitserland, maar heeft de Bosnische nationaliteit. Hij belandde in 1994 in Nederland als speler voor FC Den Bosch. Daarna speelde hij zeven jaar in Nederland bij RKC Waalwijk, één seizoen voor AGOVV en twee jaar bij De Graafschap. Tussendoor speelde hij een jaar bij Velez Club Mostar in Bosnië.

coach beroep

Na zijn voetbalcarrière was hij vijf jaar coach van de Graafschap. Daarna begon ik aan een reis langs Waregem in België, Stockport in Engeland en Jung BS in Roda JC. Na buitenlandse avonturen in Nieuw-Zeeland, Saoedi-Arabië en Indonesië keerde hij in 2020 terug naar Nederland, in de MVV.

Als coach werd hij in 2010 met De Graafschap Divisie I kampioen. In 2019 won hij met PSM Makassar de Indonesia Cup.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via De WhatsApp Of stuur een mail naar [email protected].