BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Meer mogelijkheden voor grote winkels, buitensporten en zwemlessen

EDE Zwemlessen die aangeboden kunnen worden, meer buitensportruimte in groepen voor mensen van 27 jaar of ouder en meer maatwerk voor supermarkten qua klantontvangst. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in de maatregelen van Corona die vanavond zijn aangekondigd door vertrekkend premier Marc Root en vertrekkend minister Hugo de Jong. De verwatering wordt van kracht op 16 maart. Bovendien worden alle maatregelen verlengd tot 30 maart, inclusief de avondklok.

Mensen van 27 jaar of ouder kunnen sporten in groepen van maximaal vier personen buiten, op 1,5 meter afstand en in een sportvereniging. Eerder werd het voor mensen tot 27 jaar weer mogelijk om in groepsverband buiten te sporten.

Zwemlessen Vanaf 16 maart kunnen zwem- en zwemlessen worden hervat. Een belangrijke overweging is volgens Rottie dat kinderen de komende zomer veilig moeten kunnen zwemmen. Er zijn bepaalde regels van toepassing. Zo zijn kleedkamers open, maar badkamers niet. Baby’s blijven ook thuis als ze klachten hebben en ouders moeten buiten wachten.

Geweldige winkels Momenteel mogen winkels maximaal twee klanten per verdieping ontvangen door een afspraak in te plannen, op voorwaarde dat ze een afstand van 1,5 meter aanhouden. Vanaf volgende week wordt ook gekeken naar het vloeroppervlak. Voor winkels tot 50 vierkante meter verandert er niets. Grote winkels mogen één klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximum van vijftig klanten.

Verpleeghuizen Als er in het verpleeghuis voldoende mensen zijn ingeënt, kunnen bewoners twee bezoekers per dag ontvangen. Het programma ontspannen is de “eerste stap” die in verpleeghuizen moet worden genomen. Meer ontspanning staat nog ter discussie. Eerder waarschuwde De Jonge dat het loslaten van de Corona-regels in verpleeghuizen ‘stap voor stap’ moet gebeuren. De meeste verpleeghuisbewoners zijn al ingeënt, maar het is nog niet duidelijk of dit de verspreiding van het virus voldoende zal vertragen.

READ  Amsterdam menghormati Dick Schmol, pendiri bola voli Belanda

Het kabinet heeft altijd aangegeven de samenleving niet te willen verdelen door vaccins meer vrijheid te geven dan andere. Maar de vaccinatiegraad in verpleeghuizen is hoog, omdat het personeel en de bewoners de piercing als eerste hebben meegemaakt. “Het zou raar zijn om te zeggen dat daar tot de zomer niets mag”, zei De Jong eerder op maandag. ‘Ik denk niet dat iemand verpleeghuizen zou haten.’

verkiezingen Het uitgaansverbod blijft daarom van kracht, maar zal tijdens de parlementsverkiezingen flexibeler worden behandeld. Mensen die helpen bij een stembureau krijgen van hun gemeente een verklaring dat ze na 21.00 uur de straat op mogen. Kiezers die pas om 21.00 uur kunnen stemmen, mogen op weg naar huis ook naar buiten.

Terrassen De stands mogen rond Pasen weer open gaan, mits de kransnummers dit toelaten. Er is een maximum aantal gasten aan tafel en op het balkon. Voordat dat gebeurt, moet eerst de druk op ziekenhuizen afnemen en moet het virus zich minder snel verspreiden. Nu is het zogenaamde reproductiegetal hoger dan 1, wat betekent dat iedereen minstens één andere persoon besmet. Over vier weken is het paasmaandag.

Reactie van Royal Catering Industry
“Het is goed om perspectief te hebben op de horeca, maar het is niet genoeg”, zegt Dirk Pilgart, directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN). “Het is een stap, maar het is een heel kleine stap. Helemaal niet genoeg. We moeten ervoor zorgen dat de kast niet gelooft dat het openen van de stands de” horeca “helpt. Volgens de Beljaarts is er veel horeca. etablissementen die geen balkon hebben. Ook bedrijven met een balkon behalen beduidend lagere omzet dan normaal. De Jonge zei tijdens de persconferentie dat er meer gasten aan tafel en op het balkon komen. Pilgrets is ‘opgewonden dat er iets uit het perspectief wordt nu bediend, want dat is beslist beter dan naar binnen te rommelen. “de duisternis”.

Premier Mark Rutte hoopt tegen die tijd andere nieuwe stappen te kunnen zetten om de coronavirusmaatregelen terug te schroeven. Hierdoor ontstaat mogelijk meer ruimte voor hoger onderwijs. Studenten mogen dan een dag in de week naar de hogeschool of universiteit. Zo veel mogelijk studenten maken dan vooraf een korte toets. Middelbare scholieren mogen nu één dag in de week naar school.

READ  Avans kantines beginnen warme lunches te serveren

om te reizen Het kabinet houdt op 23 maart een nieuwe persconferentie en wil daarna met een nieuw reisadvies komen voor mei. Misschien nog eenvoudiger over zomervakantie. Dringend advies om in Nederland te blijven geldt nog steeds. Dit reisadvies geldt tot in ieder geval 15 april. Volgens Rottie verlangt iedereen ernaar om er even helemaal tussenuit te zijn. “Laten we hopen dat er op dit punt meer kan worden gedaan.”

Vooruitzichten Rutte en De Jonge kondigden vervolgens meer opties aan en schetsten zorgvuldig wat meer perspectief, het gevaar is zeker nog niet geweken. De Jong: De komst van de derde golf van Corona mag dan wat vertraging oplopen, maar de vooruitzichten zijn nog steeds niet best. Als het worstcasescenario zich voordoet, zullen ziekenhuizen over een maand net zo vol zijn als vorig jaar. ”Hij waarschuwt. De Jonge wijst erop dat de Britse surrogaat nu grotendeels de eerdere Corona-varianten heeft overgenomen. De Britse auramutatie is een meer besmettelijk type. Tegelijkertijd naderen we een keerpunt waarop vaccins het zullen overnemen. “