BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Ontbijten op het balkon, buiten sporten: dit is wat coronaire ontspanning betekent voor Den Haag

“We zijn op weg naar een mooie zomer om op te hopen”, zei vertrekkend premier Mark Rutte dinsdag 11 mei tijdens de persconferentie. “We durven vanaf woensdag 19 mei de tweede stap te zetten, maar alleen als de daling van positieve besmettingen doorzet.” Dit is goed nieuws voor iedereen die verlangt naar een ontsnapping, want er is meer mogelijk.

De advertentie wordt geladen…

Disclaimer: Het demissionaire kabinet beslist aanstaande maandag 17 mei of de versoepeling ook daadwerkelijk doorgaat. Dit is afhankelijk van het aantal blessures. Bekijk meer informatie over Rijksoverheid website.

Een dagje naar het pretpark

Een ritje in een achtbaan of een ritje in een whirlpool is er al snel bij. Er geldt een maximum van één gast per tien vierkante meter. Op parken als Duinrell, Madurodam en Drievliet moet je voor je bezoek reserveren, registreren en een incheckgesprek voeren. U kunt een uitje plannen voor maximaal twee personen van 12 jaar en ouder, tenzij u met uw gezin gaat.

Goed om te weten: Alle buitenlocaties van het themapark zijn toegankelijk, maar niet de binnenlocaties. Overdekte attracties blijven dus gesloten. U kunt naar het toilet gaan.

Foto: Madurodam ©

Madurodam

Ludmila Molina uit Madurodam: “We zijn er klaar voor. Dat sommige attracties ontgrendeld kunnen worden is echt geweldig.”

zandduinen rel

In Duinrell staan ​​ze klaar om het park weer op dezelfde manier te heropenen als voor de tijdelijke sluiting. “De belangrijkste maatregelen blijven: 1,5 meter, beperkte capaciteit en extra aandacht voor hygiëne. Uiteraard allemaal onder richtlijnen van de overheid”, zegt Cindy van Kester van Doinrell.

READ  'Belanda menggunakan kekerasan struktural ekstrem di Indonesia, tetapi Den Haag mengabaikannya'

Keer terug naar het balkon

Foto: ANP

Wilt u ‘s ochtends een kopje koffie drinken of later in de middag dineren op het balkon? Dan is er het goede nieuws. Als alles volgens plan verloopt, mogen vanaf 19 mei de balkons open van 06.00 uur tot 20.00 uur. Dit geldt ook voor de balkons van sportkantines. Je moet nog steeds een reservering maken en het personeel doet een verificatiegesprek. Er mogen twee personen aan tafel zitten, tenzij het een gezin is.

Het is nog niet mogelijk om bij een horecabedrijf te borrelen of te eten. Dit kan vanaf de derde stap in Openingsplan centrale overheid.

Binnen- en buitensporten

Foto: Sportcampus Züderpark

Volwassenen van 27 jaar of ouder kunnen weer buiten sporten. De maximale groepsgrootte hiervoor is dertig. Je mag nog geen wedstrijden houden en ook geen fans. Ook indoorsportterreinen, waaronder zwembaden, gaan open. Indoor sporten kan individueel of in groepjes van twee. In een gymzaal of andere ruimte mogen maximaal dertig personen per zaal aanwezig zijn. Goed om te weten: Je moet reserveren om de oefening te starten.

De verandering moet thuis plaatsvinden: de kleedkamers blijven gesloten, net als de badkamers. De enige uitzondering hierop zijn de kleedkamers in de zwembaden.

Naar de speeltuin, kinderboerderij en minigolf

Foto: Google Maps

Zin in een leuk uitje? Speeltuinen, kinderboerderijen en midgetgolfbanen (oa in het Zuiderpark) mogen open. Hier gelden dezelfde regels als in de parken.

naar het openluchttheater

Zuiderparktheater juli 2020 - hoofdfoto - bloemenkinderen
Hakim Taraydah (bekend van onder meer Sesamstraat) in zijn uitvoering van “Hakim at His Best”. Foto: Zuiderparktheater

Openluchttheaters, musea en monumenten gaan open. U kunt een reservering maken voor twee personen vanaf 12 jaar. U kunt ook met uw gezin komen. U krijgt een pre-screening.

Sekswerkers kunnen deuren openen

Foto: ANP

Goed nieuws voor sekswerkers: als alles goed gaat, mogen ze vanaf 19 mei weer aan het werk. Dit was tot nu toe het laatste communicatievak dat zijn deuren niet mocht openen.