BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De Luxemburgse premier testte positief. • Zuid-Afrika scherpt regels voor deltaformule aan

Een dag na de start van de nieuwe sluiting in de Australische stad Sydney zijn er dertig nieuwe gevallen van corona gemeld in de staat New South Wales. Het totaal aantal besmettingen met het meest besmettelijke deltavirus komt daarmee op 110. Er zijn zo’n 52.000 mensen getest. Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt, is de stad de komende twee weken gesloten.

“Gezien hoe besmettelijk deze virale stam is, verwachten we dat er de komende dagen meer gevallen zullen zijn dan vandaag”, zei NSW-premier Berejiklian. Ze voorspelt dat veel mensen die nu in isolatie zitten binnenkort hun medehuisgenoten besmetten met de deltavariant.

Er zijn ook coronagevallen buiten New South Wales voorgekomen. In Queensland waren ten minste twee mensen lokaal besmet. Hoe dan ook, ze hebben geen deltavariabele onder hun leden. Een aantal versoepelingen in de staat zijn uitgesteld. De komende dagen moet duidelijk worden of er nieuwe maatregelen worden genomen.

De stad Darwin, in het noorden van het land, meldde gisteren vier lokaal opgelopen delta-achtige infecties. Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt, moeten mensen nu twee dagen thuis blijven terwijl de autoriteiten proberen de bron te achterhalen.

Australië heeft de afgelopen anderhalf jaar bijna 30.000 besmettingen en bijna 900 doden gehad. Mede door de strenge maatregelen heeft het land veel uitbraken al vroeg in de kiem kunnen smoren. Nu probeert het land, waar een vaccinatiecampagne moeite heeft om van de grond te komen, met restricties opnieuw grote uitbraken te voorkomen.