BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Overgangsperiode: Graafschap zet zich volledig in voor de upgrade; Vitesse slikt overtollige spelers op, NEC is terug op zijn Belgische Tour Sport

ARNHEM / DOETINCHEM / NIJMEGEN – De Graafschap moet naar de Eredivisie. Doetinchem gebruikte het transfervenster om een ​​laatste injectie naar keuze te maken. Bij de huurlingen Clint Lehmann en Melvin Platje doet alleen de korte termijn er toe. Upgrade.
De Graafschap volgt een ander beleid dan Vitesse en het NEC. Deze winter is het eerste elftal van Arnhem vooraf vertoond op volgend seizoen. De selectie is al gemaakt en de handel is de eerste Nijmeegse divider grotendeels gepasseerd. Zo verwelkomt de club een jonge spits uit Vlaanderen.

De Graveschap

De Graafschap moet een inhaalrace afwerken in Eerste Klasse en de ploeg van trainer Mike Snoei is achterop geraakt bij SC Cambuur en Almere City. Twee eersteklas clubs worden onmiddellijk geüpgraded. Cultheld Platje (32) en Lyman (25) moeten in de Achterhoek aanstootgevende impulsen geven.

Platje wordt tot 1 juni gehuurd van de Indonesische profclub Bali United. Noord-Hollander is aangekondigd als een press and reserve officer voor de topscorer van Ralph Siontings. De aanvaller staat naar verwachting vrijdag voor het eerst op het oefenterrein van Doetinchem. Na zijn reis naar Nederland zit hij nog steeds in quarantaine.

De Graafschap verwacht creativiteit en speelbaarheid van Leemans. De aanvallende middenvelder – gehuurd van PEC Zwolle – toonde vrijdag al zijn kwaliteiten tegen TOP Oss (2-1) met een doelpunt en assist. De zoektocht naar een extra inspecteur in Doetinchem heeft geen vruchten afgeworpen.

De Graafschap ziet het vertrek van Giannis Mistakides (Xanthi FC in Griekenland) en Sven Blumel (MVV). Beide spelers stonden in De Graafschap lange tijd buitenspel.

READ  Sayan Bervoets dari Oudehaske menemukan lubang di pasar berkat Corona: kelas kebugaran di rumah orang

Vitesse en Max Clark (links) raakten elkaar kwijt. De Brit gaat aan het werk in Hull City. © ANP Sport

Snelheid

Vitis heeft al nagedacht over dit winterseizoen. Beginners Dominic Orouz en Noah Ohio kunnen langzaam wennen aan de First Division-club. Na de zomer zouden ze er echt moeten zijn.

Ook in Arnhem vond een “ontruiming” plaats. Op de laatste dag bracht de club van Max Clark, die al maanden overbodig was, tijd door in Hull City. Filip Delaveris werd ook verkocht aan Brann Bergen. Yasin Okeli zet zijn carrière voort bij RKC Waalwijk. Daarnaast werd het contract van Roy Berens aangekocht. Om meer speeltijd te krijgen huurde Vitesse Thomas Poitink in voor PEC Zwolle.

De nieuwe NEC: Thibo Baeten.
De nieuwe NEC: Thibo Baeten. © Frater Van den Boom

NEC

NEC scout veel in België. Hierdoor gaat Tipu Baiten deze winter verhuizen. De 18-jarige en jonge internationale aanvaller kwam van Club Brugge. De Vlamingen zat vrijdag al op de bank bij het NEC, in een duel met Jong FC Utrecht (2-0).

In NEC vertrokken verdedigers Sepp Van Oteli en Gabriel Kulhase. Van Ottele (18) sloeg een nieuw bod af en stapte over naar Eredivisie-speler Heerenveen. Huurling Culhaci (21) keerde na een half seizoen met slechts 31 minuten spelen terug bij FC Utrecht.

Winter transfers

Snelheid

nieuw: Dominic Orouz (FC Liefering, Oostenrijk), Noah Ohio (Leipzig, Duitsland, gehuurd)

Wijlen: Roy Berens (contract gekocht), Yasin Aokely (RKC Waalwijk), Philip Delavris (Bran Bergen, Noorwegen), Max Clark (Hull City, Engeland), Thomas Poitinke (PEC Zwolle, gecharterd).

READ  Undang-undang baru yang mengkriminalisasi seks di luar nikah di Indonesia

De Graveschap

nieuw: Clint Leemans (uitgeleend aan PEC Zwolle), Melvin Platje (uitgeleend aan Bali United, Indonesië).

Wijlen: Sven Blumel (MVV), Giannis Mistakides (Xanthi FC, Griekenland).

NEC

nieuw: Tipu Baiten (Club Brugge, België).

Wijlen: Sepp van Oteli (Heerenveen), Gabriel Koolhase (Jong FC Utrecht, gecontracteerd).