BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

PEC Zwolle voert opnieuw financiële restricties in | PEC Zwolle

Om dit seizoen zo goed mogelijk uit de Corona-crisis te komen, voert General Electricity Corporation net als vorig jaar weer enkele financiële restricties in. Dat is nodig, want het hoofd van de hoofdafdeling Zwolle loopt inkomsten mis door (voorlopig) leegstand.
Het PEC wil niet verklappen hoeveel het maatschappelijke akkoord – dat is gemaakt met de spelersgroep, staf en bureauorganisatie – gaat opleveren. Volgens voorzitter Adriaan Visser is dat een fors bedrag. Hij noemt het een aardig gebaar van zijn staf. “Voor het tweede jaar op rij geven ze de club een enorme helpende hand om op de best mogelijke manier uit deze beproeving te komen.”

Onveilige tijden

Kapitein Polen Bram beschrijft de overeenkomst als een axioma. De verdediger bevestigde dat de spelersgroep, die op zijn beurt de salarissen van vorig jaar overhandigde, unaniem en zonder uitgebreid overleg ondertekende.


citaat

Het feit dat we kunnen voetballen is geweldig, want het lijkt niet zo leuk om financieel te doen alsof er niets aan de hand is

Bram van Paulen, PEC Zwolle

“Het is een seizoen als nooit tevoren”, aldus Van Boulen, die binnenkort voor nog een jaar tekent. Het gebrek aan supporters en sponsors is groot en wij als spelersgroep zijn ons er terdege van bewust dat deze tijden voor velen nog steeds mysterieus zijn. Dat we kunnen voetballen is geweldig, want het voelt niet goed om financieel te doen alsof er niets aan de hand is.”

READ  Motorcrosser Jeffrey Herlings wint de Italiaanse Grand Prix | andere sporten