BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tedic geeft Konterman en PEC een duidelijke indicatie van een beslissende overwinning op de tegenstander | PEC Zwolle

De man wiens seizoen vooral in het teken stond van ongeluk, speelde zondagmiddag een belangrijke rol bij de 2-1-zege op VVV-Venlo. Slobodan Tedic hoopt zich in de finale van de competitie te ontwikkelen tot de nummer één spits van PEC Zwolle.

Thomas Boytenk boekte niet veel succes in de brunchwedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo. Daarom werd de huurling van Vitesse halverwege in de kleedkamer achtergelaten en getroost door rivaal Slobodan Tedek. De Serviërs hebben dit seizoen eigenlijk pech gehad. Eerst blesseerde hij zijn enkel, daarna een klaplong die hem maandenlang aan de kant hield. Afgelopen week was Teddic eindelijk weer thuis tegen Ajax.

Een plekje tegen VVV stond volgens coach Bert Konermann ook niet op de agenda, ook omdat Tedic nog niet 100 procent fit was. Na rust kreeg hij echter – met een stand van 0-0 – een kans tegen de Limburgse tegenstander, omdat Buitink de zeer ongelukkige eerste helft speelde. In ieder geval was er in de eerste 45 minuten niet veel succes in het PEC.

Titel gepubliceerd

Maar met Tedic in de rij kreeg PEC meer dan een paar schoten van afstand. De Manchester City Mercenaries waren het perfecte startpunt: hij pakte de bal en voetbalde vanaf daar. Ze resulteerden in 1-0 na 66 minuten spelen en werden goed afgemaakt door de spits die de pech van het seizoen heeft gehad. Tedek kopte de bal achter VVV-doelman Kirschbaum en scoorde zijn eerste doelpunt in een trui van PEC Zwolle.

READ  Seharusnya Indonesia menjadi tuan rumah Youth World Cup, hingga terjadi keributan atas keikutsertaan Israel. Apa yang telah terjadi?

De thuisploeg kon lange tijd niet genieten van deze voorsprong, want VVV sloeg razendsnel toe: 1-1. Na een hoekschop sloeg verdediger Roy Gilmy de bal hard en droog aan de touwen.

Alles of niets?

Hierdoor raakte de PEC weer licht verstopt. Want hoewel Contraman vrijdag weinig reden zag om de ontmoeting tussen de twee teams een “alles-of-niets-wedstrijd” te noemen, was hij dat zeker. Zeker als je de tussenstand nader bekijkt, vooral de laatste plaatsen achter FC Emmen en ADO Den Haag, waar de strijd nog lang niet gestreden is.

Met de overwinning van RKC op FC Groningen in het achterhoofd wist PEC dat het de volgende dag VVV moest verslaan. Niet alleen om weer weg te kunnen komen van de Waalwijkers, maar ook om het gat met VVV en Willem II te vergroten.

VAR V. procedure

Deze overwinning kwam. Nadat Emmanuel Ferry in het strafschopgebied viel en VAR-scheidsrechter Stan Theoben scheidsrechter Ingmar Ostrom corrigeerde, raakte de bal de trap. Thomas Lamm bleek de matchwinner te zijn door gebruik te maken van de strafschop.

Zo heeft PEC Zwolle zichzelf van lucht voorzien voor de resterende wedstrijden van de competitie, omdat het zichzelf zo snel mogelijk op safe wil spelen. Voor Coach Konermann blijft de vraag wie er op dat moment in de voorhoede van Eredivisionistische supporters staat: Buitink, zoals de afgelopen maanden, of de terugkerende Tedic?