BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Perth en Brisbane komen dicht bij de strijd tegen de Changing Delta

Perth, de hoofdstad van de deelstaat West-Australië, begon dinsdag om middernacht met een vierdaagse lockdown, terwijl Brisbane, de hoofdstad van de deelstaat Queensland, vanaf dinsdagavond een driedaagse lockdown ingaat.

Ze voegen zich bij de hoofdstad van New South Wales, Sydney en Darwin, de hoofdstad van het Northern Territory, die al gesloten zijn.

Australië wordt al lang gecrediteerd voor zijn eerste reactie op de pandemie en om zijn economie weer op het goede spoor te krijgen.

Maar met die veiligheid kwam zelfgenoegzaamheid, vooral met de federale overheid, die niet genoeg doses van het vaccin kreeg om toekomstige regelmatige sluitingen te voorkomen. elke keer Weinig gevallen, of zelfs langere beperkingen, lijken nu te worden ervaren in hoofdsteden.

Inwoners van Perth en de aangrenzende Peel-regio moeten thuisblijven, behalve om dringende redenen, nadat ambtenaren een derde geval hadden ontdekt dat verband hield met de uitbraak van Sydney.

En in Brisbane, de op twee na grootste stad van het land, wordt mensen gevraagd thuis te blijven, behalve voor essentieel werk, gezondheidszorg, winkelen of sporten.

Sydney, de thuisbasis van een vijfde van de 25 miljoen inwoners van Australië, was tot 9 juli twee weken gesloten, terwijl de lockdown in Darwin met nog eens 72 uur werd verlengd tot vrijdag.

De angst dat de Delta Tribe tot een grote uitbraak zou kunnen leiden, heeft ook geleid tot een of andere vorm van beperkingen in de meeste andere steden, waarbij meer dan 20 miljoen Australiërs zijn getroffen, of ongeveer 80% van de bevolking.

Eind maandag zeiden de autoriteiten dat mensen onder de 60 nu het AstraZeneca Covid-19-vaccin kunnen krijgen als hun arts ze goedkeurt, wat zal worden gedekt door een onberispelijke compensatieregeling, om de langzame immunisatie-drive op te voeren.

READ  Misschien besefte Hoekstra niet echt hoe belachelijk sommige regels waren

Ook voor ouderenzorgmedewerkers en risicomedewerkers in quarantainehotels zijn vaccinaties verplicht geworden.

“Ik voel me erg op mijn gemak met de verspreiding van ouderenzorg”, vertelde de Australische Chief Medical Officer Paul Kelly dinsdag aan de Australian Broadcasting Corporation.

Lockdowns, snelle contactopsporing en strikte regels voor sociale afstand hebben Australië grotendeels geholpen om het aantal Covid-19 relatief laag te houden, met iets meer dan 30.500 gevallen en 910 sterfgevallen – maar de uitrol van een vaccin heeft veel hindernissen ondervonden.

Twee weken geleden beperkten ambtenaren het gebruik van AstraZeneca-vaccins alleen tot 60-plussers uit bezorgdheid over bloedstolsels, terwijl ze Pfizer-injecties aanbeveelden voor iedereen onder de 60 in een grote verandering in de immunisatiecampagne.

Australië heeft volledig versterkt Bijna 5% van de bevolking, vergeleken met meer dan 46% in de VS en 48% in het VK, volgens Our World in Data. Die percentages zijn meer vergelijkbaar met Indonesië en India, die, net als een groot deel van de ontwikkelingslanden, geen overeenkomsten mogen sluiten met farmaceutische bedrijven die honderden miljoenen doses vaccin voor het grootste deel van de rijke wereld hebben veiliggesteld.

Angela Dewan van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.