BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Psycholoog Rob reist ondanks Corona de wereld rond: “Gesprekken met klanten kunnen ook via Teams”

“Ik besloot samen met mijn vriendin, die ook psycholoog is, het vliegtuig te nemen en naar het buitenland te gaan. Die gesprekken waren goed via Teams.”

Dus besloten Rob en Nikulin hun koffers in te pakken en eind december naar Zweden te vertrekken. “De regels van de aura zijn wat losser en de natuur is geweldig”, zegt Rob. “Gesprekken met Nederlandse klanten kunnen worden voortgezet door middel van videogesprekken.”

GGZ

Terwijl het voor sommige werkgevers een grote verandering was om haar aan het werk te krijgen, gingen Rob en Nikulin nog een stap verder. “Ik werk bij GGZ Drenthe en ze hebben natuurlijk geen ervaring met psychologen die van buitenaf werken. Uiteindelijk hebben we het als een experiment behandeld en de werkgever heeft nagedacht hoe hij dit het beste vorm kon geven. Nu werken op afstand en videogesprekken worden steeds meer. populair, ze zijn bereid om te helpen. “

Corona-uitbraak

Na drie maanden in Zweden gewoond en gewerkt te hebben, vertrokken Rob en Nikulin naar een veel mooiere plek: Curaçao. “Aan het begin van de epidemie hadden ze daar een strikte lockdown. Toen was er weer een ontspanning, maar kwamen er andere variabelen naar voren. Dit, in combinatie met de verkiezingen op het eiland, resulteerde in een groot aantal besmettingen. Helaas kunnen we zien dat een klein stukje van het eiland. “

De gevel van het huis

“Toen we op Curaçao waren, waren onze families ongerust. We liepen echter veel minder risico voor onszelf. We werkten in ons appartement en gingen twee keer per week winkelen. De kans om daar besmet te raken was erg klein.”

READ  Hockeyers verslaan België en treffen Duitsland in finale EK | andere sporten

Door de uitbraak van Corona op Curaçao zitten ziekenhuizen vol met COVID-patiënten. “Als we om wat voor reden dan ook geaccepteerd zouden moeten worden, zouden we een probleem hebben. Dit is natuurlijk geen goed idee. Bovendien heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken elke toerist gevraagd het eiland te verlaten. Toen besloten we het eiland te verlaten. Hoe dan ook. Om het vliegtuig naar Amsterdam te halen. “

Nieuwe plannen

Het stel is inmiddels teruggekeerd naar Nederland en heeft een appartement gehuurd in Amsterdam. “Ons oorspronkelijke idee was om naar Azië te gaan, maar dat bleek bijna niet te regelen. We blijven deze zomer dus in Europa en hopen na de zomer af te reizen naar Vietnam, Thailand of Indonesië.”