BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Badmintonkampioen, achtergrond en persoonlijk leven – Sportprimeur.nl

Op 6 januari 1993 werd de Nederlandse badmintonspeelster Soraya de Fisch Egbergen geboren in Papendrecht. Ze werd viervoudig Nederlands kampioen; In 2015, 2016, 2019 en 2020. Tot 2018 maakte het deel uit van de Nederlandse nationale selectie voor badminton.

Jeugd

In 2011 behaalde De Visch haar eerste grote internationale succes tijdens het Europees Jeugdkampioenschap. Ze won de bronzen medaille in het gemengd dubbel met haar partner Jim Middelburg. Een jaar later won ze ook een bronzen medaille, dit keer tijdens het Europees Dames Team Kampioenschap in Amsterdam. In 2013 speelde ze samen met Alida Chen. Het duo won het internationale Sloveense kampioenschap en eindigde als tweede in Hellas International en Hongaars International. In 2014 won de Fisch het Nederlands Internationaal Kampioenschap en won tweemaal de zilveren medaille; In het Nederlands enkelspel en op het Internationaal Kampioenschap van Slovenië. In 2015 werd De Fish Nederlands Kampioen Enkelspel Dames. Daarnaast behaalde het de tweede plaats tijdens een dames enkelspel op de Orleans International en de tweede plaats tijdens een Nederlands internationaal enkelspel voor dames. Het jaar daarop verdedigde de Fish met succes haar Nederlandse titel. Ze won de zilveren medaille voor de enkels voor dames op de Irish Open 2017. In 2018 moest De Fish haar Nederlandse titel opgeven en de tweede plaats veroveren. Het jaar daarop wist ze het Nederlands kampioenschap te winnen. Ze won ook de bronzen medaille op het European Mixed Team Championship. De Nederlandse kampioene alleen dames in 2020 was wederom De Fisch.

Zwitserland

Het vertrek van De Visch Eijbergen uit het Nederlands team in 2018 hing samen met haar verhuizing naar Zwitserland, waar ze in Bern woont. Soraya, die van Indonesische afkomst is, zegt in interviews niet veel over haar privéleven, behalve dat ze erg gesteld is op haar familie.