BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sportverenigingen vragen om meer ontspanning

“Met sport en beweging kunnen we op een gezonde manier uit de coronacrisis komen.” Dat melden NOC-NSF en andere sportfederaties en -organisaties woensdag in een paginagrote advertentie in verschillende ochtendkranten.

Op de dag dat buiten- en groepssport weer mogelijk wordt voor mensen tot 27 jaar, zijn organisaties in gesprek om de rest van de sportsector zo snel mogelijk te heropenen. Volgens organisaties is sport belangrijk voor vitaliteit. Ze wijzen onder meer op recent onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos, waaruit bleek dat een kwart van de Nederlanders tijdens de Coronacrisis Is gearriveerd.

Adverteerders richten zich ook duidelijk op de toekomst en het beleid van de volgende regering. Ze willen het aantal mensen (vier miljoen) dat gaat sporten vergroten en zo gezonder maken. Het zou € 1 miljard kosten, maar deze investering zou een maatschappelijk rendement opleveren van 2,5 miljard.

“Het is nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plaats in ieders dagelijkse leven.” stel NOC-NSF.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gezondheidsraad: onvoldoende bewijs dat inname van vitamine D COVID-19 helpt bestrijden

READ  "Golf Legionella": douchen is verboden in sportaccommodaties 5 Hengelo | Hengelo