BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Legacy (27 jaar) bestrijdt armoede in Indonesië

Net als in Nederland is in Indonesië zo’n vier weken geleden een lockdown afgekondigd. De meeste mensen daar leven van een dagloon en nu maken ze zeer moeilijke tijden door. Velen van hen leven in extreme armoede en hebben geen geld om voedsel te kopen. Think Volunteer zet zich in voor deze groep en samen met lokale projectleiders helpen ze de mensen daar de juiste informatie te geven en proberen ze hen te voorzien van voedselpakketten.

Keer terug naar Hengelo

Meestal is Mirth zelf in Indonesië. Daar leidt ze vrijwilligers en studenten op om verantwoord vrijwilligerswerk te doen. Door de huidige Corona-crisis is dit op dit moment niet meer mogelijk. Op een gegeven moment kregen we ook een bericht dat de grenzen zouden kunnen sluiten. Daarna kregen we e-mails en telefoontjes van Nederlandse hogescholen met de vraag of we studenten zo snel mogelijk terug kunnen brengen ”, legt ze uit. Nu moet Mirthe lokale projectleiders in Indonesië vanuit Hengelo via Skype ondersteunen. Verslaggever Bim bezocht haar en vertelde haar verhaal:

Revoke data = “>

Heeft u een nieuwstip of nieuwe info? Advies van de redactie via WhatsApp-bericht: 06-57 03 33 33.
READ  Provinsi Indonesia mengizinkan remaja untuk pergi ke sekolah pada pukul setengah lima