BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | De grootste overwinning van Biles in Tokio was haar overwinning

Veel sportfans reageerden geschokt toen de 24-jarige GOAT bekendmaakte niet mee te doen aan de enkelspelfinales, maar ook vanuit de hele wereld was er veel sympathie voor de viervoudig Olympisch kampioen. Een aantal bekende internationale opiniemakers dacht er echter anders over.

Haar terugtrekking was “laf en teleurstellend” en de Amerikaanse activist Charlie Kirk beschreef haar als “zwak”. Die woorden bevredigden hen niet helemaal, en op Twitter maakten de twee indruk op gymnasten en sportfans over de hele wereld.

Tokio 2020

Tokio 2020 | Biles heeft spijt van deelname aan de Olympische Spelen

28-09-2021 om 12:10

Je hebt je teamgenoten, je supporters en vooral je land in de steek gelaten – Piers Morgan

We voeden een generatie kwetsbare mensen op, zoals Simone Biles. Het laat de rest van de natie zien dat je een miljoen stukjes breekt als het moeilijk wordt – Charlie Kirk

de ondersteuning

Kritiek van sommigen maakte de vreugde na de bronzen medaille nog groter voor Bales. Tijdens de balkwedstrijd toonde de Amerikaanse haar atletische kant door oefeningen van tegenstanders te belonen met applaus. Ze omhelsde ook elke deelnemer die een oefening uitvoerde en prees de Braziliaanse Flávia Saraiva voor haar kleding. Bekijk hier haar bronzen workout.

Sportgebaren maakten een wereldwijde indruk. Zo kreeg Biles complimenten van haar landgenoot en de grootste Olympiër aller tijden: Michael Phelps. De zwemreus zelf leed lange tijd aan depressies en merkte op dat alle interesse in sporters “een verstikkend effect kan hebben”.

Tante

Naast haar eigen mentale problemen kreeg Biles tijdens de Spelen ook te maken met een verdrietig verlies in de familiekring. Kort na de laatste wedstrijd op de lat constateerde de Amerikaanse dat haar tante twee dagen eerder was overleden. Het maakte de prestatie van de negentienvoudig wereldkampioen des te indrukwekkender. Na de balkwedstrijd regisseerde ze voor de hele wereld met haar trotse ouders om samen de 3e plaats te vieren.

Dus aan het eind van de dag is het alsof je een beetje bewuster moet zijn van wat je online zegt, omdat je geen idee hebt wat deze atleten doormaken, laat staan ​​hun sport.

Weinigen verwachtten dat de enige individuele medaille van Biles tijdens Tokyo 2020 een bronzen zou zijn. Dat kan echter de bronzen medaille zijn en het werd de belangrijkste overwinning uit haar zeer succesvolle carrière. Dit is een overwinning op zichzelf. Of het naar de Spelen van 2024 gaat, wordt nog besproken. “Ik sluit het niet uit, maar ik wil dit aanpakken voordat we aan Parijs gaan denken.”

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot al het entertainment) kost € 5,99 per maand en tijdelijk € 29,99 per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Simone Biles doet een bronzen oefening op de lat

07/08/2021 OM 17:47

Tokio 2020

Tokio 2020 | Bart Deurloo valt en wordt zevende op de rekstok

08/03/2021 OM 12:12