BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Nederlandse judoka’s verliezen alleen medailles

De eerste tegenstanders van Nederland kwamen uit Oezbekistan. Henk Grohl werd de dag ervoor in het enkelspel in 25 seconden uitgeschakeld door Bekmorod Oltepov. Nu vroeg op de dag moesten de twee weer op de judomat rijden. Het was niet spannend. Olteboy Herhaal zijn truc Grol viel weer helemaal voor hem. Deze keer duurde de wedstrijd 19 seconden.

Sanne Verhagen kwam als tweede in actie. Ze won haar partij tegen Keldiyorova door Eppon. Tornike Tsjakadoea en Sanne van Dijke moesten hun superioriteit bij de Oezbeken toegeven. Noel van te End en Josji Stenhouse staan ​​weer met 3-3 op het scorebord. Als beslissende wedstrijd was het opnieuw Grol – Oltepoev. Drie keer zoveel charme en deze keer stond de Nederlander niet op.

Tokio 2020 | Kwartfinales Mixed Judo Team Nederland-Oezbekistan

Tokio 2020

Tokio 2020 | Sanda Das van Al-Miri Judo tot het Olympisch Vluchtelingenteam

08/02/2021 OM 19:29

Sani Verhagen begon de wedstrijd tegen de Brazilianen in de kwartfinales. Na 5 minuten en 4 seconden kreeg Pimenta haar derde shido en besliste de wedstrijd. Daarna was het tijd voor verandering en opnieuw was het de beslissende wedstrijd voor Grol. Hij stond tegenover de Nederlander Rafael Silva. Na drie shidos voor de Braziliaan ging de overwinning naar Oranje.

De omvang van de Franse judoka’s was letterlijk en figuurlijk te groot. Chakkaduwa verloor van Chen met Ippon. In de volgende drie partijen met Van Dyck, Van te End en Stenhuis was waza-ari voldoende om de wedstrijd te beslissen. De Fransman Teddy Renner hoefde niet eens in actie te komen.

READ  Gigitan terberat Rotterdam, salon tata rambut, pindah ke Indonesia

Opnieuw straf voor Shakadwa

Oranje moest weer in het spel komen in de wedstrijd om brons. Maar Duitsland was niet van plan om met lege handen naar huis terug te keren. Sanne van Dijke begon sterk met twee waza-ari. Noel van te End wist Dominic Riesel af te houden, maar moest zijn suprematie in Duitsland erkennen na opnieuw een golden goal te maken.

Helemaal moe, van de judomat gevallen. Henk Grohl rekende snel af met zijn tegenstander, maar de Stenhuis, Verhagen en Tsgakadoya waren geen partij voor de Duitse judoka’s. Na een tegenvallend enkelspel en een solide start bij het mixed team moet Nederland genoegen nemen met de bronzen medaille op St. van Dijk.

Tokio 2020 | Nederlandse judoka’s verliezen medailles met gemengde teams

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 per jaar, en hier kun je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen streamen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Tokio 2020 | Nederlandse judoka’s verliezen medailles met gemengde teams

31-07-2021 OM 09:16

Tokio 2020

Tokio 2020 | Kwartfinales Mixed Judo Team Nederland-Oezbekistan

31-07-2021 om 06:00