BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tornado’s doden bijna 100 mensen in Indonesië en Oost-Timor | Buitenland

Video-updateCycloon Seroga heeft al bijna 100 levens geëist in Indonesië en Oost-Timor. Tientallen mensen worden nog steeds vermist. Zuidoost-Aziatische landen hebben sinds zondag te maken met overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van zware regenval.


Buitenlandse bevrijding


Laatst bijgewerkt:
05-04-21, 14:27
Duizenden mensen zijn geëvacueerd. In beide landen worden slachtoffers gefouilleerd, maar deze zoektocht wordt bemoeilijkt door slecht weer en wegen die onbegaanbaar zijn geworden. Lokale autoriteiten vrezen dat het dodental zal stijgen.

De verwoesting in het zuidoosten van Indonesië heeft aan minstens 70 mensen het leven gekost. Op het eiland Flores kregen bewoners te maken met modderstromen op huizen, bruggen en wegen. Reddingswerkers daar trokken verschillende lichamen uit de modder.

Op het nabijgelegen eiland Lembata werden delen van bergdorpen in de oceaan gespoeld, waar de slachtoffers werden gevonden. De Indonesische president Joko Widodo betuigde zijn condoleances aan de nabestaanden van de slachtoffers van de natuurramp.

Oost Timor

In het kleine buurland Oost-Timor zijn minstens 27 mensen omgekomen door overstromingen, aardverschuivingen en een vallende boom. De meeste doden vielen in de hoofdstad Dili.

Orkaan Seroja zou tot dinsdag sterker kunnen worden in de richting van de westkust van Australië. Meteorologen verwachten dat sommige delen van Indonesië de komende week ook te maken zullen krijgen met hevige regen, harde wind en hoge golven.

Het noodweer veroorzaakt op verschillende plaatsen in Indonesië overstromingen. © via Reuters

Bekijk populaire nieuwsvideo’s in de onderstaande afspeellijst: