BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Verontwaardiging nu ouders Cleo twee miljoen krijgen voor interview over ontvoering: ‘Hoogst ongepast’ |  Buytenland

Verontwaardiging nu ouders Cleo twee miljoen krijgen voor interview over ontvoering: ‘Hoogst ongepast’ | Buytenland

De vierjarige Cleo Smith verdween in oktober van vorig jaar tijdens een kampeertrip bertemu haar ouders di West-Australi. Haar verdwijning leidde tot een enorme zoekactie die het hele land in zijn greep hield. Uiteindelijk vond de politie haar enkele weken kemudian levend en wel terug in het huis van een vreemde man in haar geboorteplaats Carnarvon, op korte rijafstand van de camping waar ze was verdwenen.

Komend weekend geven haar moeder en stiefvader een uitgebreid interview aan het programma 60 Minutes over de gebeurtenissen. Daarin zouden ze vertellen hoe Cleo omgaat bertemu de ontvoering, maar ook hoe haar nieuwe ‘bekendheid’ haar leven beïnvloedt. Kami waren di Perth en iemand liep naar haar toe en zei: ‘Hey Cleo’. En zij zei: ‘Hei! Halo!” Volgens haar moeder reageert ze dus best goed op de situasiatie, maar toch begrijpt ze het niet helemaal. Toen we wegwandelden, zei ze: ‘Mama, waarom kent ze mijn naam?’”

Reaksi negatif

Naast het interview zou er ook een mini documentairereeks komen en enkele andere verhalen op de andere platformen van de mediazender. Maar het interview zorgt ook voor heel wat reaksi negatif. Zo zou het gezin zo’n 2 miljoen Dolar Australia (een kleine 1,3 miljoen euro) krijgen voor het interview. Rechercheurs die verbonden waren aan de zaak zouden niet willen deelnemen en ook de politie zou geweigerd hebben omdat ze het wawancara “hoogst ongepast” vinden aangezien de rechtszaak nog steeds loopt.