BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Volleybalsters strijden tegen wereldkampioen Servië | andere sporten

Nederlandse volleyballers zorgden voor een verrassing tijdens de Nations League in Rimini. Wereldkampioen Oranje versloeg Servië met 3-1. De specifieke posities waren 25-22 16-25 18-25 25-21. Nika Dalderup was in goede vorm en scoorde 20 punten. Juliette Lohes had met 17 punten een groot aandeel in de mooie overwinning.
Bondscoach Avital Selinger paste tijdens dit toernooi voor het eerst zijn basisopstelling aan. Passer/loopster Mariet Jasper verving Anne Puigs, die een lichte enkelblessure opliep. Middenvelder Lohuis begon bij Indy Baijens.

Brett Bongerts (spelmaker), Ellis Dambrink (Qatar), Dalderop (loper/loper), Ellen Timmerman (midden) en Mirth Scott (libero) bleven in hun vaste aanstelling. Veranderingen in de Nederlandse line-up werkten goed.

Dit is de vierde overwinning van Nederland in het vier weken durende toernooi in de ‘corona-bubbel’ in de Italiaanse kustplaats Rimini. In deze periode spelen volleybalspelers in totaal vijftien wedstrijden. Oranje versloeg eerder België, Rusland en Thailand, en verloor van Duitsland en de Verenigde Staten.

Nederland staat op de vierde plaats met 13 punten. Het Amerikaanse team leidt met 18 punten. Thailand staat op de zestiende en laatste plaats met 0 punten.

De volgende wedstrijd voor Oranje is zondag tegen Japan.