BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sportfederaties uiten hun bezorgdheid aan politici over matchfixing-aanpak | andere sporten

Geïnteresseerden hebben ontdekt dat met de nieuwe kansspelwet signalen van matchfixing niet direct, zoals gewenst, door gokbedrijven met sportfederaties worden gedeeld. Deze signalen gaan eerst naar een overheidsinstantie, de Financial Intelligence Unit (FIU). Sportbonden vrezen dat ze te laat of zelfs niet geïnformeerd worden als er aanwijzingen zijn dat competities van buitenaf worden beïnvloed.

Sinds 1 april kunnen ook buitenlandse online kansspelaanbieders een vergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit. De kansspelmarkt in Nederland gaat op 1 oktober open en sportbonden vrezen voor de situatie die daarna ontstaat.

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat Nederlandse darters de afgelopen jaren via social media benaderd zijn door matchspelers, met als doel het verloop van de feesten te beïnvloeden. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek. In de Nederlandse basketbalcompetitie waren wedstrijden van Aris echt matchfixing.

“De afgelopen weken is gebleken dat criminelen in Nederland wedstrijden proberen op te lossen en dat daarvoor sporters worden benaderd”, aldus de National Oil Corporation*NSF. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, “””” Sportliefhebbers, en natuurlijk de samenleving in het algemeen , moeten kunnen vertrouwen op wat ze zien in de sportarena. Gestructureerde, goed uitgeruste en onafhankelijke weddenschappen volgen is essentieel, zodat je gepast kunt reageren op voor de hand liggende of verdachte gokbewegingen. “

Sportbonden maken zich zorgen over de “verwachte verzwakking van de informatiesituatie”, aangezien nu blijkt dat meldingen en indicaties van matchfixing niet direct binnenkomen.

READ  Jodoh halal melindungi remaja muslim di Indonesia dari godaan pranikah