BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

60+: Sterker met ZilverFitness | HC .Nieuws

belangrijkste dorp goed nieuws; De sportscholen zijn open en er kan weer binnen getraind worden. In Hoofddorp was het mogelijk een jaar lang te trainen op een van de dertien locaties van ZilverFitness: een eigen sportschool voor zestigplussers met ervaren coaches en geen jaarcontract waar je lang aan vast zit.

Ben-Anne (54) van ZilverFitness legt uit: “Na je 30e neemt de botdichtheid af en worden je spieren steeds dunner. Elk jaar geef je een beetje minder spiermassa. Naarmate je ouder wordt, gebeurt dit sneller en op 70-jarige leeftijd is het gemiddelde 3 cent per jaar. Tien jaar op rij betekent dat je zo’n 25 procent van je totale spiermassa verliest. Logisch dat sommige dingen moeilijker zijn.” Om spiermassa op peil te houden is Ben-Anne ZilverFitness 3 jaar geleden gestart met zijn partner Malcolm (44).

Volgens neurowetenschapper Eric Scherder zijn beweging en krachttraining het antwoord op corona, omdat dit je immuunsysteem op peil houdt, je lichaam in vorm houdt en je kans op dementie vermindert. De Gezondheidsraad beveelt ook minimaal twee keer per week bot- en spierversterkende oefeningen aan, naast 150 minuten lichaamsbeweging per week.


janny. Met goede begeleiding, een grote variatie aan trainingen en een uitdaging met mezelf merkte ik al binnen een paar maanden resultaat. Meer kracht en flexibiliteit, bijv. Sterk aanbevolen!’ -Otto Walter

kleine groep Wil je liever niet in je eentje een nieuwe sport beginnen? Dat hoeft ook niet, want hier train je in kleine groepjes van zo’n 8-10 personen. Altijd onder toezicht van een vaste gediplomeerde instructeur gedurende de les. Ben Ann: “Het doel is dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dit is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de diepe, onzichtbare spieren rond het bekken en tegen de wervelkolom. Ze zorgen voor een stabiel lichaam. Je traint niet. Deze spieren zijn door te lopen, maar door losse gewichten en het hele lichaam. “

READ  Willem-Alexander meminta maaf atas kekerasan Belanda di Indonesia

indoor sporten Ben Ann: “Ondanks de hoge vaccinatiegraad onder de 60+ groep, moeten we ons aan de regels houden. Er zijn privé trainingen op 1,5 meter afstand en alles wordt na schooltijd zorgvuldig schoongemaakt. Hierdoor kunnen we je veilig laten sporten manier.”

Gratis proefles Je volgt ZilverFitness in kleine groepjes op je eigen niveau. In Hoofddorp nu op maandag en donderdag. De leeftijd van de deelnemers ligt meestal tussen de 60 en 75 jaar. De lessen vinden plaats in het CrossFit Hoofddorp, aan de JC Beetslaan 163-D, op het Small Business Park, na Basic-Fit. Lijkt het je leuk om mee te doen of ken je iemand die SilverFitness eens zou willen proberen? Kijk op www.zilverfitness.nl en meld je aan voor een gratis proefles. Liever bellen? Bel Ben Ann op 030-752 35 48.

JC Beetslaan 163-D, 2131 AL Hoofddorp, na Basic-Fit.